Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΛΑΘΟΣ ΜΉΝΥΜΆ ΠΉΡΑ


Όταν στις εκλογές του 2010 είχα σχεδιάσει την παρακάτω αφίσα, τα άλλα στελέχη (σήμερα είναι συνταξιούχοι και καθοδηγούν από το παρασκήνιο) της τότε ΣΕΚ, μου την έτριψαν στα μούτρα.
Δεν τον κόλλησαν πουθενά και όπου την είχα κολλήσει, την ξεκολλούσαν.
Με έλεγαν ... έξαλλο, εξτρεμιστή, αναρχικό και γενικά με στόλιζαν με ένα σωρό χαρακτηρισμούς που με προβλημάτιζαν ΤΟΤΕ. Όταν έμενα μόνος, αναρωτιόμουν: Μα κάνω τόσο λάθος;
Η σκληρή κριτική τους; με πείραζε και για ένα άλλο λόγο. Την αφίσα την είχαμε σχεδιάσει μαζί με το φίλο μου Αλέκο Λύτρα και ότι κάναμε μαζί μου άρεσε.Το Αλέκο τον χάσαμε παραμονή των δημοτικών του 2010.
Σήμερα όμως βλέπω την κριτική τους από άλλο μάτι. Και μπορώ να πω ότι τους καταλαβαίνω.
Μετά το ιδεολογικό, πολιτικό αλλά και κοινωνικό χωρισμό μας, οι άνθρωποι απελευθερώθηκαν. Βγάζουν αφίσες με τα πρόσωπα των συνδικαλιστικών αντιπάλων τους διαγραμμένα με ένα τεράστιο "X" καλώντας και τους ψηφοφόρους τους να κάνουν το ίδιο.
Με ποιόν τρόπο άραγε, αφού δεν είναι στο ίδιο σωματείο;
Και γιατί χρειάζεται η φωτογραφία του Νίκου Κιουτσούκη, Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ και Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ., του Παναγιώτη Παρασκευόπουλου του "αμόρφωτου" (δικός τους χαρακτηρισμός) Προέδρου της ΠΟΣ και επικεφαλής της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών και του Παρασκευά Πουρλιάκα, Γενικού Γραμματέα της ΠΟΣ και Επικεφαλής της ΔΑΚΕ ΠΟΣ;
Δεν τους γνωρίζουν οι σιδηροδρομικοί ονομαστικά;
Στην ίδια φωτογραφία, ήταν κανονικά και ο επίσης συνάδελφος Θανάσης Λεβέντης, μέλος του Προεδρείου της ΠΟΣ, μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΟΣΕ, αλλά αυτόν δεν τον στοχοποίησαν γιατί ... τον γλύφουν!
Ανήκει (κατ΄ αυτούς) στο καλό ΠΑΣΟΚ και αύριο μπορεί να κυβερνάν μαζί ...
Και γιατί έβαλαν μόνο τις δικές τους φωτογραφίες;
Να βάλουν και των γυναικών τους. Των παιδιών τους. Των εγγονών τους. Των συννυφάδων τους. Να φωτογραφίσουν όλο τους το σόι και να ζητήσουν να "ΧΙΑΣΤΟΥΝ" με κάθε τρόπο.
Γιατί αυτό επιτάσσει σήμερα η πολιτική και συνδικαλιστική αντιπαράθεση.
Προκειμένου να ξεχνούν οι εργαζόμενοι την άθλια πολιτική που ακολουθεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (μετά τους άλλους), η αντιπαράθεση στα συνδικάτα πρέπει να γίνεται με βάση τα μούτρα του αντιπάλου και όχι με βάση την πολιτική και τις θέσεις που στηρίζει. Γιατί οι πολιτικές και οι θέσεις που στηρίζουν και οι εικονιζόμενοι στην αφίσα και οι αφισοκολλητές είναι ... ίδιες και απαράλλακτες. Και αυτό ο κόσμος πρέπει να το ξεχνάει.
Γι αυτό μου θύμωσαν λοιπόν κι εμένα οι τότε σύντροφοι (τρομάρα μου!) στη ΣΕΚ; Ήθελαν αντί για ανθρωπάκια να βάλω κι εγώ τις φωτογραφίες των συνδικαλιστών των άλλων παρατάξεων και αντί για "εξέγερση ενάντια στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ" να γράψω ... γαμήστε τους;
Λυπάμαι, αλλά έκαναν λάθος.
Ούτε τότε ήμασταν ίδιοι και πολύ περισσότερο δεν ήμαστε σήμερα.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα