Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ!9/1/2017

Κυκλοφόρησε σήμερα, κοινοποιούμενη και στην ΠΟΣ, ένα απαράδεκτο έγγραφο (είναι εγκύκλιος;) της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ρυθμίζει την πληρωμή των αναρρωτικών αδειών στο προσωπικό της.
Το έγγραφο με αριθ. Πρωτ. 2900912 παρότι συντάχθηκε στις 4/12/2016 κοινοποιήθηκε μόλις σήμερα, μόνο με την υπογραφή του Προϊσταμένου ΔΑΔ και όχι ως εγκύκλιος της Διοίκησης. Με βάση ποιο δίκαιο, διαχειριζόταν το προσωπικό της η Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;
Το έγγραφο αυτό, το οποίο όλως περιέργως δεν έχει την υπογραφή της άσχετης και επικίνδυνης Διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (Θεοχάρη και ενωμοτάρχη Τσαλίδη) καταργεί το εργασιακό δίκαιο που ισχύει στο σιδηρόδρομο, από το 1998 όταν καταργήθηκε το Ταμείο Αλληλοβοηθείας προσωπικού του ΟΣΕ και νομιμοποιεί αφενός μεν, τα άρθρα 648,652-655 του Α.Κ. και αφετέρου τους νόμους, 2112/20, 4558/30 και προσέξτε καλά!!! Τον αναγκαστικό νόμο 178/31.10.1967 της χούντας που υπέγραψε ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος!!!
Πω, πω δόξες ο Παπαδόπουλος. Μπορεί να πέθανε αλλά τα νομοθετήματα του, εφαρμόζονται ακόμη. Και από ποιόν; Από διορισμένους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!
Αναλυτικά θα γράψω σε λίγες ημέρες, περιμένοντας και την αντίδραση της ΠΟΣ γιατί τα σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ …


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

KAI ΑΛΛΗ «ΛΑΘΟΣ» ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ κ. ΣΠΙΡΤΖΗ!!!

ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ κ. ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ!!! Τελείως αποκομμένος από την πραγματικότητα ο κ. Σπίρτζης ή με διάθεση να προχωρήσει στα «σχέδια» του για εγκαθίδρυση δικού του μηχανισμού, συνεχίζει τις «λάθος» επιλογές. Μετά την ΕΥΔΑΠ στην οποία ταλαιπώρησε το προσωπικό της τόσο καιρό, σειρά ήρθε η ΕΡΓΟΣΕ η οποία είναι χωρίς Διευθύνοντα Σύμβουλο εδώ και 6 μήνες. Σε μία εταιρεία λοιπόν με τόσο σημαντικό καθήκον και με τόση καθυστέρηση στην εκτέλεση των σιδηροδρομικών έργων, ο κ. Υπουργός αποφάσισε να τοποθετήσει έναν άνθρωπο άσχετο με το αντικείμενο, τον κ. Βούρδα, ανασύροντας τον από τα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Θαυμάστε βιογραφικό: «Ποιός είναι ο Θάνος Βούρδας; Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1972. Απόφοιτος τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης- Πολυτεχνείου Κρήτης. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Παντρεμένος με τη Φιλιώ Καράφτη. Έχουν μία κόρη, την Ειρήνη. Έχει εγρασθεί ως σύμβουλος Δημάρχου Χανίων, ως Σύμβουλος Διοίκησης στα ΗΛΠΑΠ Α.Ε., ως Επιστημονι…

Δεν σε ξεχνάμε, Γιώργο!

Εχθές έγινε το δικαστήριο της οικογένειας του φίλου, συναδέλφου και συντρόφου Γιώργου Γιαννακούλια, εναντίον του ΟΣΕ.
Το Γιώργο τον χάσαμε πριν 5 χρόνια, άδοξα και άδικα μέσα στο γραφείο μου, το 731 στον 7ο όροφο της Καρόλου.
Είχε έρθει για υπηρεσιακή δουλειά του ΤΗΕ και αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Από το πρώτο "αχ" μέχρι τη στιγμή που δηλώθηκε ο θάνατος του, πέρασαν 2 ώρες που ο Γιώργος έδινε τη μάχη του στα χέρια μας, ουσιαστικά αβοήθητος, όπως αβοήθητοι άρα και αναλώσιμοι ήμαστε για την εξουσία, όλοι οι εργαζόμενοι.
Δεν σε ξεχνάμε Γιώργο. Και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε, όχι μόνο γιατί οι τελευταίες ανάσες σου, έμπλεξαν με τις δικές μας αλλά γιατί ήσουν και ένας σπάνιος άνθρωπος.
Δε σε ξεχνάμε Γιώργο! Ούτε ο Στέλιος που ήρθε μάρτυρας στο δικαστήριο.
Ούτε τα κορίτσια που σου έτριβαν τα χέρια, μήπως σου δώσουν λίγη από τη δική τους ζωή.
Σε τελική ανάλυση, ξεχνάνε μόνο, αυτοί που θέλουν να ξεχάσουν.
Ακούς;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ;

Σκόπιμα επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση ανάμεσα στο ποια είναι η πολιτική - συνδικαλιστική αντιπαράθεση και ποια είναι η προσωπική επίθεση που αγγίζει τα όρια του εκφασισμού. Αυτό το κάνουν πάντα, εκείνοι που δεν θέλουν η πολιτική να είναι αντικείμενο της καθημερινότητας, της διαπάλης και επιχειρούν να βάλουν στην ατζέντα οποιοδήποτε άλλο θέμα. Στην προσπάθεια τους να "στρέψουν το ενδιαφέρον αλλού" αρχίζουν και τις προσωπικές επιθέσεις ακόμη και για πράξεις του ποινικού δικαίου. Στη συνδικαλιστική μου θητεία δέχτηκα τέτοιες επιθέσεις, πάντα ανώνυμες και πάντα υπόγειες. Έτσι είναι αυτά. Τα τελευταία χρόνια όμως και ειδικά μετά το 2015, εκκολάφτηκαν και απόκτησαν φωνή. Έχουν πολιτική και κυβερνητική κάλυψη και δεν φοβούνται να διασύρουν ανθρώπους ούτε στο φως της μέρας. Από τότε που ως άλλος Ηρακλής, έπλυνα την κόπρο του Αυγεία και καθάρισα τη ζωή μου, δεν απαντώ σε ότι κι αν λένε για μένα, ακόμη και όταν ανακατεύουν την οικογένεια μου. Με το φασισμό δεν συζητάς, τον πολεμάς! Θ…