Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος;





Έχει πάτο το βαρέλι; Και η δεύτερη ερώτηση έχει το ίδιο περιεχόμενο. Μάλιστα είναι και επίκαιρη λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Επαναφέρω τα ερωτήματα αυτά στα οποία προφανώς δεν υπάρχει απάντηση, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. του Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ στις 8/6/2016. Σε αυτή τη συνεδρίαση, όταν προτάθηκε από την παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ για Πρόεδρος του σωματείου ένα έμπειρο μέλος της ακολούθησε μεταξύ άλλων, ο παρακάτω διάλογος:

Στέλιος Χρυσικός (Μέλος του Δ.Σ.): ……….. Σε προσωπικό επίπεδο τώρα κάτι, εγώ δεν ψηφίζω για πρόεδρο τον (αναφέρεται ένα όνομα………….) γιατί τον θεωρώ μεγάλο υποκριτή. Τον θεωρώ έναν άνθρωπο ο οποίος όταν ήταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εμείς ήμασταν οι κυβερνητικές παρατάξεις και κυβερνητικοί συνδικαλιστές ήμασταν παρόντες στις απεργίες και στις καταλήψεις ο συγκεκριμένος συνάδελφος ερχόταν στον χώρο εργασίας της Καρόλου και έλεγε ελάτε κάτω έχουμε κατάληψη και ελάτε να κάτω να συζητήσουμε και με την μαγκιά του ανάγκαζε τις άλλες παρατάξεις να κουβεντιάζουν χωρίς να υπάρχει συγκέντρωση της ομοσπονδίας. Να κατηγορεί διαχρονικά και τα συνδικάτα και την ομοσπονδία όταν ήταν οι Σαμαροβενιζέλοι οι γερμανοτσολιάδες . Από τον Γενάρη του 2015 μέχρι σήμερα δεν τον είδα μία μέρα να φωνάζει να κατέβουμε κάτω με τόσα σημαντικά πράγματα. Έχουν γίνει τόσα τραγελαφικά πράγματα στον σιδηρόδρομο και γενικά στην κοινωνία και στην Ελλάδα. Κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Προχθές άκουσα  από τον (αναφέρεται το ίδιο όνομα …………) και τρελάθηκα να μην κάνουμε απεργία γιατί απεργούν οι μισοί και είναι πιο ωραίο να πάμε να κλείσουμε για μισή- μία  ώρα το τρένο το 52 και να μην αναστατώσουμε τον κόσμο. Ποιο παλιά όμως μπορούσαμε να κάνουμε απεργίες, να γιαουρτώνουμε τον σύμβουλο.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του σωματείου: …… Απορίας άξιο είναι ακόμη το να συζητάμε και να λέμε έπεφταν γιαούρτια πριν, γιατί δεν πέφτουν και τώρα  εννοείτε; Ποιος έριξε γιαούρτι και γιατί το έριξε; Αυτός που έριξε το γιαούρτι και αυτοί που έριχναν τα γιαούρτια πήγαν σπίτι τους. Εμείς από εδώ δεν ρίξαμε κανένας ή έχετε αντίθετη άποψη; Εμείς δεν έχουμε την τάση αυτή του κανιβαλισμού, απαιτούμε ζητάμε μέσα στα πλαίσια που επιβάλλει το εργατικό κίνημα. Ούτε χρυσαβγίτες είμαστε ούτε τραμπούκοι είμαστε. Με ωραίο τρόπο με επιχειρηματολογία όπως κάναμε κάθε φορά θα το κάνουμε και τώρα να διεκδικούμε αυτά που πρέπει. Γιατί αν γίνει κάτι άλλο θα είναι ανεξέλεγκτο  και το ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας εδώ.

Ο παραπάνω διάλογος, είναι πιστή αντιγραφή από τα επίσημα πρακτικά του σωματείου τα οποία μου κοινοποίησε το Προεδρείο του, μετά από έγγραφο αίτημα μου και το ευχαριστώ γι αυτό.

Παρόλο που πολλοί φίλοι με έχουν προϊδεάσει γι αυτά και παρόλο που έχω και άλλα δείγματα τέτοιας συμπεριφοράς, πάντα «πέφτω από τα σύννεφα». Μπορεί να μην έγινε ονομαστική αναφορά τόσο σε μένα αλλά και στους συντρόφους μου, είναι όμως βέβαιο ότι ο συγκεκριμένος «συνάδελφος» αναφέρεται σε μένα και αυτό που εκπροσωπώ.
Είναι τόση η χαρά του και η ανακούφιση του γι αυτούς που «πήγαν σπίτι τους», δηλαδή για μένα και τα άλλα μέλη της ΡΙ.Κ.ΣΙ που δεν εκπροσωπούμαστε πλέον στο σωματείο και από το επόμενο Συνέδριο της ΠΟΣ δεν θα εκπροσωπούμαστε ούτε σε αυτήν, που δεν κρύβεται.

Γιατί βέβαια οι μόνοι που «πήγαμε σπίτι μας» μετά τις τελευταίες εκλογές του Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ, είμαστε εμείς. Οι άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ) που δεν τον ενοχλούν καθόλου, παρουσιάστηκαν ανεβασμένες σε σχέση με το 2013.

Αλλά «πήγαμε σπίτι μας» και σε πολιτικό επίπεδο, όταν μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015, η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ της οποίας ήμουν μέλος, δεν μπήκε στη βουλή. Μπήκε όμως και έγινε κυβέρνηση, το κόμμα του «συναδέλφου», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, την αντιλαϊκή πολιτική που νιώθουμε όλοι στο πετσί μας. Ούτε κι αυτό τον ενοχλεί, γι αυτό και μετά την εγγραφή του το 2012 παραμένει ακόμη μέλος του.

Ενοχλώ εγώ, γιατί «πετούσα γιαούρτια»!!! Τις ίδιες κατηγορίες δέχτηκα και το 2011 από τον κ. Λοβέρδο, το Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων, όλα τα συστημικά ΜΜΕ και πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στη βουλή. Τραμπούκος, τρομοκράτης, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που πετάει γιαούρτια, καφέδες, αυγά … στην κόρη μου είπαν ότι πετούσα και πέτρες!!! Τότε φοβόμουν να κυκλοφορήσω στη γειτονιά μου, γιατί πολλοί φίλοι με προειδοποιούσαν για απειλές εναντίον μου. Φοβόμουν και για μένα, για την οικογένεια μου και τους συντρόφους μου!!!

Αλλά, κανίβαλο και χρυσαυγίτη δεν με είπε κανείς!!!

Γιατί και αυτή η αναφορά, εμένα και τους συντρόφους μου έχουν στόχο. Ως γνωστό, οι χρυσαυγίτες δεν πετάνε γιαούρτια στο σύστημα ούτε στους συστημικούς. Είναι κομμάτι του συστήματος που το χρησιμοποιεί όποτε το χρειάζεται. Και φυσικά ούτε αυτή (η Χ.Α.) πήγε στο σπίτι της ούτε οι οπαδοί της που μας περιτριγυρίζουν.

Δεν θα απολογηθώ για το παρελθόν και την πολιτική και συνδικαλιστική πορεία μου που είναι γνωστά στους σιδηροδρομικούς και δεν φοβήθηκα ποτέ την κριτική γι αυτά. Ούτε φυσικά θα ανοίξω παρόμοιο διάλογο. Ότι έχω να πω, θα το πω στα απομνημονεύματα μου.

Όμως αισθάνομαι ντροπή για όλα αυτά. Ντροπή ακόμη και να γράψω το όνομα του!!!

Παναγιώτης Τερζόγλου
«από το σπίτι μου»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα