Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Τερζόγλου … ο Τερζόγλου ήταν ΣΥΡΙΖΑ!!!



   
Και άλλα παραλειπόμενα από τη σημερινή Διοίκηση της ΠΟΣ.     
Ο Τερζόγλου … ο Τερζόγλου ήταν ΣΥΡΙΖΑ, φώναζαν έντρομα τα μέλη του Δικτύου Σιδηροδρομικών, όταν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΟΣ κλήθηκαν από συναδέλφους των άλλων παρατάξεων να εξηγήσουν αποστροφές παλαιότερων ανακοινώσεων της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ/Σιδηροδρομικών.
Ξαφνικά, ξαναγυρίσαμε στις παλιές εποχές όπου το μόνο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο σιδηρόδρομο ήμουν εγώ και όλοι οι υπόλοιποι ήταν «αλλού»!!! Δεν είναι βέβαια έτσι. Μπορεί κάποτε να ήμουν μόνο ένας αλλά από το 2012 που βρώμισε (ναι, ναι, βρώμισε!!!) εξουσία, γίναμε πολλοί. Έφτασε η οργάνωση να έχει 70 μέλη (ζωή νάχουμε) και να προσπαθούμε να τα κάνουμε περισσότερα. Τώρα βέβαια ποιοι ήταν αυτοί;
Εμένα μπορεί να με «κάρφωσαν» ότι ήμουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά εγώ δεν πρόκειται να αραδιάζω ονόματα μελών του κόμματος. Θα γράψω όμως τοποθετήσεις μελών της Διοίκησης από τα πρακτικά κι εσείς θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Στο τέλος βέβαια θα σας πω και τη δική μου θέση.
Κατ΄αρχήν πρέπει να σας πω ότι τόσο εγώ που δεν ήμουν στο Δίκτυο Σιδηροδρομικών όσο και τα 4 μέλη του στη Διοίκηση της ΠΟΣ, ήμασταν σαν «γύφτικα» σκεπάρνια που λένε και με το δίκιο μας. Δεν είναι λίγο πράγμα μετά από τόσα χρόνια να γίνεται μια τόσο σοβαρή αλλαγή και να μένεις ασυγκίνητος!!! Σε πολλές συγκεντρώσεις λοιπόν π.χ. στο Μηχ. Πάτρας κάποιοι από εμάς όπως ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ συνάδελφος Καραδήμας τοποθετιόταν και σαν Αντιπρόεδρος και σαν εκπρόσωπος της οργάνωσης σιδηροδρομικών του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 17/2 ο συνάδελφος Καραδήμας αφού αναφέρει τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι:  αυτά τα θεωρούμε προαπαιτούμενα!!! Εξαιρετικό ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η τοποθέτηση του συναδέλφου Σουρμελή που στη συνέχεια αποχωρεί.
Στις  2/4 ο συνάδελφος Κρεμέτης μετά την τοποθέτηση του δηλώνει: Αυτή είναι η θέση μας και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ!!!
Στις 24/6 ο συνάδελφος Καραδήμας υπερασπιζόμενος την κυβέρνηση λέει: Περιμένουμε σε 5 μήνες να γίνουν όσα δεν έγιναν σε 40 χρόνια; και εκθειάζοντας την πολιτική της λέει το αμίμητο:  Αυτή η  πολιτική έχει φέρει ρήξη στο νεοφιλελευθερισμό!!!
Στις 24/6  επίσης, ο συνάδελφος Αντωνιάδης, αφού παρουσιάζει νομοσχέδια της κυβέρνησης, λέει: Δίνουμε τη μάχη να γίνει η σωστή αναδιανομή του πλούτου!!!  
Στις 17/7 λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του μνημονίου,  ο συνάδελφος Αντωνιάδης δηλώνει μεταξύ άλλων: Aυτή η κυβέρνηση δεν είναι ίδια με τις άλλες!!!
Η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών επειδή γίνεται από άνθρωπο και όχι ψηφιακά, δεν μπορεί να πιάσει και ένα σωρό ακόμη που λέγονται. Το βέβαιο είναι ότι οι συνάδελφοι του Δικτύου ενώ μαζί με εμένα μιλούσαμε με υπερηφάνεια για την κυβέρνηση μας, εγώ μέχρι τις 13 Ιούλη, τώρα προσπαθούν να απομακρύνουν το πικρό ποτήρι αλλά δεν μπορούν.
Όπως δεν μπορούν να βγάλουν από πάνω τους το μανδύα της κυβερνητικής παράταξης, σε  επίπεδο ηγεσίας φυσικά, όταν δεν αμφισβητείται πλέον ούτε από τους ίδιους ότι, από τις πρώτες ημέρες ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν ως συνδικαλιστές θαμώνες του Υπουργείου Μεταφορών κ.α.  Αφήστε για το γραφείο του Ζηλιασκόπουλου, αυτό έχει στενάξει!!!   
Σε ότι με αφορά, το έχω ξαναπεί.  Θα σας κουράσω αλλά θα το ξαναπώ. Είμαι περήφανος για τους αγώνες που έδωσα μαζί με εκατοντάδες άλλους συντρόφους μου για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, σοσιαλιστικό μετασχηματισμό κ.α. Μπορεί κάποιοι να μας κατηγορούν για κουτούς και αιθεροβάμονες και μπορεί να έχουν δίκιο. Δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν όμως για δόλιους και απατεώνες. Το ίδιο αγώνα συνεχίζω να δίνω με καθαρό πρόσωπο και καθαρές κουβέντες.  Τέλος!!!
Σε ότι αφορά τα ζητήματα της Διοίκησης, πρότεινα:
1.- Να συνεχιστεί, ενταθεί και ενισχυθεί το μέτωπο με τα άλλα συνδικάτα μεταφορών και λιμανιών. Να εξουσιοδοτηθεί το Προεδρείο να αποφασίσει δράσεις, καταλήψεις κ.α.
2.- Για τη ΣΣΕ υπάρχει στασιμότητα τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τις Διοικήσεις, αν δηλαδή μείνουν οι ίδιες ή αντικατασταθούν. Σε ότι αφορά ένα ζήτημα που προτάθηκε από την ΠΕΠΕ σχετικά με συναδέλφους που εξ αιτίας κάποιου ατυχήματος δεν μπορούν να ασκήσουν τα κύρια καθήκοντα τους, πρότεινα να μη θεωρούμε τους συναδέλφους κηφήνες αφήνοντας τους σε μια καρέκλα να κάθονται, εάν ο κλάδος τους δεν έχει ελαφρότερη Ο.Θ. το σωστό είναι να αλλάζουν ειδικότητα ή να κάνουν μετάταξη. Η πλασματική καταγραφή κλάδων δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καταγραφή των λειτουργικών αναγκών.
3.- Η παραβίαση των εργασιακών σχέσεων, η παραβίαση του ωραρίου, η ελλιπής συντήρηση, απουσία οργανογραμμάτων, ιεραρχίας κ.α. δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των εταιρειών και τελικά στην ασφάλεια του προσωπικού και  της κυκλοφορίας  και όχι μόνο. Επειδή μου καταγγέλλεται ότι αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται εσκεμμένα προκειμένου να διαμορφώνουν κάποιοι πονηροί παχυλούς μισθούς, πρότεινα στη Διοίκηση της ΠΟΣ να πάρει απόφαση να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανονισμοί, τα ωράρια εργασίας και τα προγράμματα συντήρησης. Δήλωσε ότι ως μέλος της Διοίκησης δεν στηρίζω καμία τέτοια παραβίαση.
Η απάντηση που πήρα ήταν ότι πρέπει πρώτα να μιλήσουμε με το προσωπικό και να συμφωνήσει και αυτό .
4.- Έχει καταγγελθεί πολλές φορές ο συνάδελφος Αναγνωστόπουλος ότι με τις εισηγήσεις και προτάσεις του, εξυπηρετεί αφενός τα σχέδια του κ. Αγιάσογλου και αφετέρου ιδιωτικά  συμφέροντα. Με αφορμή την  παρόμοια πρόσφατη εισήγηση για την γραμμή αξίας 4 εκατ. Ευρώ, ζήτησα από την ΠΟΣ να καταγγελθούν και αυτά τα στελέχη που έκαναν τέτοιου είδους εισηγήσεις αλλά δεν πήρα απάντηση από την πλειοψηφία (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟ). 
5.- Κατήγγειλα το Δίκτυο Σιδηροδρομικών για την στοχευμένη, προσβλητική επίθεση εναντίον μου ότι πλαστογράφησα  τις υπογραφές 2 συναδέλφων στην Διακήρυξη της ΠΡΩ.ΤΑ.ΣΥ.
Η επίθεση εκτοξεύτηκε μέσω του blog  «το στέκι της έλξης»  το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον από το Δίκτυο για να περνάει τη γραμμή του μέσω κυρίως ανώνυμων σχολίων. Ενορχηστρωτές της επίθεσης είναι τα ηγετικά στελέχη του Δικτύου Σιδηροδρομικών και του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία στηρίζονται και από το ΜΕΤΑ  και ο χαρακτήρας και τα μέσα που χρησιμοποίησαν δείχνουν πόσο αδίστακτοι και αδυσώπητοι είναι.
Η παροιμία λέει: Εκ κόρακος, κρα!!! Υπάρχει όμως κάτι που με λυπεί βαθύτατα. Κανείς, μα κανείς συνάδελφος από το Δίκτυο δεν διαφοροποιήθηκε δημόσια από την κεντρική γραμμή της ηγεσίας του και αυτό δείχνει ισοπέδωση και αλλοτρίωση!!!
Η κατάντια της ηγεσίας του Δικτύου συνεχίστηκε σήμερα, όταν ο επικεφαλής του με αστυνομικό και εισαγγελικό ύφος, εποχής Μανιαδάκη, απαίτησε … να του φέρω τη Διακήρυξη με όλες τις υπογραφές γνήσιες!!! 
Να πω  ότι λυπάμαι; Ποιος θα ακούσει;                                                   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

KAI ΑΛΛΗ «ΛΑΘΟΣ» ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ κ. ΣΠΙΡΤΖΗ!!!

ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ κ. ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ!!! Τελείως αποκομμένος από την πραγματικότητα ο κ. Σπίρτζης ή με διάθεση να προχωρήσει στα «σχέδια» του για εγκαθίδρυση δικού του μηχανισμού, συνεχίζει τις «λάθος» επιλογές. Μετά την ΕΥΔΑΠ στην οποία ταλαιπώρησε το προσωπικό της τόσο καιρό, σειρά ήρθε η ΕΡΓΟΣΕ η οποία είναι χωρίς Διευθύνοντα Σύμβουλο εδώ και 6 μήνες. Σε μία εταιρεία λοιπόν με τόσο σημαντικό καθήκον και με τόση καθυστέρηση στην εκτέλεση των σιδηροδρομικών έργων, ο κ. Υπουργός αποφάσισε να τοποθετήσει έναν άνθρωπο άσχετο με το αντικείμενο, τον κ. Βούρδα, ανασύροντας τον από τα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Θαυμάστε βιογραφικό: «Ποιός είναι ο Θάνος Βούρδας; Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1972. Απόφοιτος τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης- Πολυτεχνείου Κρήτης. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Παντρεμένος με τη Φιλιώ Καράφτη. Έχουν μία κόρη, την Ειρήνη. Έχει εγρασθεί ως σύμβουλος Δημάρχου Χανίων, ως Σύμβουλος Διοίκησης στα ΗΛΠΑΠ Α.Ε., ως Επιστημονι…

Δεν σε ξεχνάμε, Γιώργο!

Εχθές έγινε το δικαστήριο της οικογένειας του φίλου, συναδέλφου και συντρόφου Γιώργου Γιαννακούλια, εναντίον του ΟΣΕ.
Το Γιώργο τον χάσαμε πριν 5 χρόνια, άδοξα και άδικα μέσα στο γραφείο μου, το 731 στον 7ο όροφο της Καρόλου.
Είχε έρθει για υπηρεσιακή δουλειά του ΤΗΕ και αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Από το πρώτο "αχ" μέχρι τη στιγμή που δηλώθηκε ο θάνατος του, πέρασαν 2 ώρες που ο Γιώργος έδινε τη μάχη του στα χέρια μας, ουσιαστικά αβοήθητος, όπως αβοήθητοι άρα και αναλώσιμοι ήμαστε για την εξουσία, όλοι οι εργαζόμενοι.
Δεν σε ξεχνάμε Γιώργο. Και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε, όχι μόνο γιατί οι τελευταίες ανάσες σου, έμπλεξαν με τις δικές μας αλλά γιατί ήσουν και ένας σπάνιος άνθρωπος.
Δε σε ξεχνάμε Γιώργο! Ούτε ο Στέλιος που ήρθε μάρτυρας στο δικαστήριο.
Ούτε τα κορίτσια που σου έτριβαν τα χέρια, μήπως σου δώσουν λίγη από τη δική τους ζωή.
Σε τελική ανάλυση, ξεχνάνε μόνο, αυτοί που θέλουν να ξεχάσουν.
Ακούς;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ;

Σκόπιμα επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση ανάμεσα στο ποια είναι η πολιτική - συνδικαλιστική αντιπαράθεση και ποια είναι η προσωπική επίθεση που αγγίζει τα όρια του εκφασισμού. Αυτό το κάνουν πάντα, εκείνοι που δεν θέλουν η πολιτική να είναι αντικείμενο της καθημερινότητας, της διαπάλης και επιχειρούν να βάλουν στην ατζέντα οποιοδήποτε άλλο θέμα. Στην προσπάθεια τους να "στρέψουν το ενδιαφέρον αλλού" αρχίζουν και τις προσωπικές επιθέσεις ακόμη και για πράξεις του ποινικού δικαίου. Στη συνδικαλιστική μου θητεία δέχτηκα τέτοιες επιθέσεις, πάντα ανώνυμες και πάντα υπόγειες. Έτσι είναι αυτά. Τα τελευταία χρόνια όμως και ειδικά μετά το 2015, εκκολάφτηκαν και απόκτησαν φωνή. Έχουν πολιτική και κυβερνητική κάλυψη και δεν φοβούνται να διασύρουν ανθρώπους ούτε στο φως της μέρας. Από τότε που ως άλλος Ηρακλής, έπλυνα την κόπρο του Αυγεία και καθάρισα τη ζωή μου, δεν απαντώ σε ότι κι αν λένε για μένα, ακόμη και όταν ανακατεύουν την οικογένεια μου. Με το φασισμό δεν συζητάς, τον πολεμάς! Θ…