Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το αυγό είναι έτοιμο να σκάσει!!!

Όταν έχει μιλήσει ο μεγάλος Μπρέχτ (όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν μίλησα γιατί …) εμείς ότι και να πούμε, είναι περιττό. Διαβάζουμε, ξαναδιαβάζουμε, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο «ποιητής» και αμέσως αναρωτιόμαστε πότε μας ξέφυγε η κατάσταση από τα χέρια.
Έτσι λοιπόν, κάποτε αυτό το αυγουλάκι έφτασε και  στα δικά μου χέρια. Το κοίταξα, το κράτησα, η αλήθεια είναι ότι η πιο μεγάλη μου επιθυμία ήταν να το πετάξω!  Έτσι κι αλλιώς με τα αυγά δεν τα πηγαίνω καθόλου καλά. Ούτε καν με τα αυγολέμονα. Όποτε μαγειρεύουμε κάποιο φαγητό π.χ. γιουβαρλάκια, λαχανοντολμάδες κ.α. παρόλο που μου αρέσουν, πριν το αυγολέμονο μου βγάζουν στην άκρη μερικά.
Είχα εδώ που τα λέμε και μία μικρή, μία τόσο δα ψευδαίσθηση ότι εκείνο το αυγουλάκι να μην είναι το «αυγό του φιδιού» που λέμε αλλά να ξεπηδήσει κάτι διαφορετικό αλλά κάτι με έτρωγε. Από χαλασμένη ρίζα, τι να βλαστήσει !!! Και η ρίζα ήταν χαλασμένη, μας το είχε δείξει πολλές φορές, είχαν βρωμήσει οι διάδρομοι της Καρόλου!!!
Ήταν και οι σύντροφοι που με πίεζαν: Εσύ όλους θέλεις να τους χειραγωγείς! Άσε τους νέους να αναλάβουν … Ε! ανέλαβαν!!!
Εγωπάθεια, αρχηγιλίκι, νταηλίκι, λαϊκισμός, ομερτά με τους παράγοντες ώστε να μας καλύπτουν τις λέρες μας, γλύψιμο, εργοδοτισμός, κυβερνητισμός, εκβιασμός και ότι χειρότερο έχει δείξει το συνδικαλιστικό κίνημα όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ανταλλαγή mail με το Σπίρτζη, παρέμβαση σε όλα τα διοικητικά θέματα κυρίως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ήδη έχει αποφασιστεί ο Διευθυντής Οικονομικού, διαφωνούν ακόμη στον Διευθυντή Προσωπικού, τους έφτυσαν για τη θέση του Ρετσινά κ.α.) διαμορφώνουν κυκλώματα, βάρδιες, χρόνους κ.α. Ο χειρότερος από αυτούς έφτασε στο σημείο να προτείνει σήμερα στην ΠΟΣ να συνεχίσει την ιδιωτική ασφάλιση στους μηχανοδηγούς με συμμετοχή και των συναδέλφων, ζήτημα που ήταν αν δεν κάνω λάθος στην προηγούμενη ΣΣΕ και είχε καταψηφιστεί από το Δίκτυο!!!
Τώρα το Δίκτυο Σιδηροδρομικών που υποστηρίζεται και από το ΜΕΤΑ (το ακούτε σύντροφοι;;;;)και φυσικά το ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ιδιωτική ασφάλιση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ιδιωτικοποιείται!!!!!!!!!
Λοιπόν, υπάρχουν και άλλα που θα βγούν στη φόρα όλα γιατί είμαι αποφασισμένος αυτή τη φορά να φωνάξω πολύ πιο δυνατά από πριν. Είμαι αποφασισμένος να ψάξω όπου χρειαστεί και να αποκαλύψω όλη τη βρωμιά που κρύβεται πίσω από διάφορα περίεργα αλισβερίσια που έγιναν σε βάρος του σιδηροδρόμου και εξασφάλισαν τη σιωπή.
Το αυγό παραμεγάλωσε και είναι έτοιμο να μας σερβίρει την πραμάτεια του. Θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους και όλους τους πρώην συντρόφους που μέσα από λάθη και παραλείψεις μας, δώσαμε τον έντιμο, τον ωραίο αγώνα που είχε μόνο ιδανικά και αρχές, να μη δώσουν τη δυνατότητα στο φίδι να γεννήσει τον καρπό του. Όσο είναι καιρός ακόμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

KAI ΑΛΛΗ «ΛΑΘΟΣ» ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ κ. ΣΠΙΡΤΖΗ!!!

ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ κ. ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ!!! Τελείως αποκομμένος από την πραγματικότητα ο κ. Σπίρτζης ή με διάθεση να προχωρήσει στα «σχέδια» του για εγκαθίδρυση δικού του μηχανισμού, συνεχίζει τις «λάθος» επιλογές. Μετά την ΕΥΔΑΠ στην οποία ταλαιπώρησε το προσωπικό της τόσο καιρό, σειρά ήρθε η ΕΡΓΟΣΕ η οποία είναι χωρίς Διευθύνοντα Σύμβουλο εδώ και 6 μήνες. Σε μία εταιρεία λοιπόν με τόσο σημαντικό καθήκον και με τόση καθυστέρηση στην εκτέλεση των σιδηροδρομικών έργων, ο κ. Υπουργός αποφάσισε να τοποθετήσει έναν άνθρωπο άσχετο με το αντικείμενο, τον κ. Βούρδα, ανασύροντας τον από τα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Θαυμάστε βιογραφικό: «Ποιός είναι ο Θάνος Βούρδας; Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1972. Απόφοιτος τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης- Πολυτεχνείου Κρήτης. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Παντρεμένος με τη Φιλιώ Καράφτη. Έχουν μία κόρη, την Ειρήνη. Έχει εγρασθεί ως σύμβουλος Δημάρχου Χανίων, ως Σύμβουλος Διοίκησης στα ΗΛΠΑΠ Α.Ε., ως Επιστημονι…

Δεν σε ξεχνάμε, Γιώργο!

Εχθές έγινε το δικαστήριο της οικογένειας του φίλου, συναδέλφου και συντρόφου Γιώργου Γιαννακούλια, εναντίον του ΟΣΕ.
Το Γιώργο τον χάσαμε πριν 5 χρόνια, άδοξα και άδικα μέσα στο γραφείο μου, το 731 στον 7ο όροφο της Καρόλου.
Είχε έρθει για υπηρεσιακή δουλειά του ΤΗΕ και αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Από το πρώτο "αχ" μέχρι τη στιγμή που δηλώθηκε ο θάνατος του, πέρασαν 2 ώρες που ο Γιώργος έδινε τη μάχη του στα χέρια μας, ουσιαστικά αβοήθητος, όπως αβοήθητοι άρα και αναλώσιμοι ήμαστε για την εξουσία, όλοι οι εργαζόμενοι.
Δεν σε ξεχνάμε Γιώργο. Και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε, όχι μόνο γιατί οι τελευταίες ανάσες σου, έμπλεξαν με τις δικές μας αλλά γιατί ήσουν και ένας σπάνιος άνθρωπος.
Δε σε ξεχνάμε Γιώργο! Ούτε ο Στέλιος που ήρθε μάρτυρας στο δικαστήριο.
Ούτε τα κορίτσια που σου έτριβαν τα χέρια, μήπως σου δώσουν λίγη από τη δική τους ζωή.
Σε τελική ανάλυση, ξεχνάνε μόνο, αυτοί που θέλουν να ξεχάσουν.
Ακούς;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ;

Σκόπιμα επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση ανάμεσα στο ποια είναι η πολιτική - συνδικαλιστική αντιπαράθεση και ποια είναι η προσωπική επίθεση που αγγίζει τα όρια του εκφασισμού. Αυτό το κάνουν πάντα, εκείνοι που δεν θέλουν η πολιτική να είναι αντικείμενο της καθημερινότητας, της διαπάλης και επιχειρούν να βάλουν στην ατζέντα οποιοδήποτε άλλο θέμα. Στην προσπάθεια τους να "στρέψουν το ενδιαφέρον αλλού" αρχίζουν και τις προσωπικές επιθέσεις ακόμη και για πράξεις του ποινικού δικαίου. Στη συνδικαλιστική μου θητεία δέχτηκα τέτοιες επιθέσεις, πάντα ανώνυμες και πάντα υπόγειες. Έτσι είναι αυτά. Τα τελευταία χρόνια όμως και ειδικά μετά το 2015, εκκολάφτηκαν και απόκτησαν φωνή. Έχουν πολιτική και κυβερνητική κάλυψη και δεν φοβούνται να διασύρουν ανθρώπους ούτε στο φως της μέρας. Από τότε που ως άλλος Ηρακλής, έπλυνα την κόπρο του Αυγεία και καθάρισα τη ζωή μου, δεν απαντώ σε ότι κι αν λένε για μένα, ακόμη και όταν ανακατεύουν την οικογένεια μου. Με το φασισμό δεν συζητάς, τον πολεμάς! Θ…