Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ





Αθήνα 18/11/2015

Ο Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλος (ζωή νάχει ο άνθρωπος) όπως και οι άλλοι φυσικά Πρόεδροι και Διευθ. Σύμβουλοι των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

Ο κ. Θεοφανόπουλος είναι στο τιμόνι του ΟΣΕ περίπου 6 χρόνια και ευθύνεται για κορυφαίες καταστροφικές πολιτικές σε βάρος του σιδηροδρόμου. Έχει υπηρετήσει 5 διαδοχικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, Τσίπρα, Τσίπρα) με πολλούς υπουργούς Μεταφορών και Οικονομικών. Άρα λοιπόν, δεν μπορεί κανείς να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι, πως κινείται όλα αυτά τα χρόνια και ποιόν υπηρετεί!!! Στο προκείμενο τώρα:

Στις 9/11/2015 σε συνάντηση της ΠΟΣ με τους 3 Διευθ. Συμβούλους, τέθηκαν από την ΠΟΣ 3 επί πλέον ζητήματα εκτός αυτών που είχαν γίνει αποδεκτά στις συναντήσεις μέχρι το Μάη του 2015. Τα ζητήματα αυτά ήταν, το  ανθυγιεινό και επικίνδυνο, το θέσης και ευθύνης και η αλλαγή βάρδιας.

Για τα 2 πρώτα οι Διευθ. Σύμβουλοι δυσκολεύτηκαν πολύ και τα παρέπεμψαν στο Υπουργείο. Για την αλλαγή βάρδιας, ο κ. Θεοφανόπουλος δήλωσε ότι έχει ωριμάσει και ζήτησε από την ΠΟΣ να στείλει την πρόταση της με συγκεκριμένη διατύπωση!!!

Χωρίς να περιμένει τη διατύπωση που είχε ζητήσει ο κ. Θεοφανόπουλος, στις 11/11/2015 κάνοντας χρήση του διευθυντικού δικαιώματος του, «έλυσε» το ζήτημα το οποίο διεκδικούσε τόσο η ΠΟΣ και φυσικά με αρκετά πίεση και σωματεία, όπως η ΠΕΣΟΣΕ και καλά έκαναν!!!

Ο κ. Θεοφανόπουλος σε μία κίνηση λεονταρισμού, ήθελε να δείξει ότι ένα ζήτημα που παρανόμως το έκοψε ο ίδιος και το αρνιόταν ο ίδιος, είναι μάγκας και το δίνει ο ίδιος, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την ΠΟΣ και δημιουργώντας και πρόβλημα στο σ.κ. αφού άλλοι θα λένε: καλά έκανε και άλλοι θα λένε, όχι!!!

Αυτό είναι που χαρακτηρίζω ως «πασοκιά» και παρεξηγιούνται πολλοί, αλλά δεν με νοιάζει!

Ο κ. Θεοφανόπουλος θέλει να στείλει ένα μήνυμα και προς την κυβέρνηση, στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στη θέση του. Με την επίλυση του ζητήματος που θα το έλυνε έτσι κι αλλιώς με τη ΣΣΕ, θέλει να δείξει στην κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί τα δικά της παιδιά, του «Δικτύου», μήπως και τον δουν με άλλο μάτι!!!

Η παράλειψη των  συναδέλφων της ΠΕΣΟΣΕ, κατά την άποψη μου, δεν είναι ότι διεκδίκησαν. Μακάρι το παράδειγμα τους να το ακολουθήσουν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου. Να αναδείξουν δηλαδή προβλήματα των μελών τους, να τα παλέψουν είτε μόνα τους είτε σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία και την ΠΟΣ και εφόσον κάποιο ζήτημα ωριμάσει, να ζητήσουν (εάν είναι μισθολογικό η κανονιστικό) να συμπεριληφθεί στη ΣΣΕ που διεκδικεί και υπογράφει η ΠΟΣ. Έτσι στηρίζεται και η διαδικασία της ΣΣΕ.

Όταν είτε ηθελημένα είτε από αμέλεια αφήνουμε περιθώριο στον εργοδότη να αυθαιρετεί εκδίδοντας μόνος τους κανονιστικές διατάξεις, τότε είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και με  δική μας ευθύνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα