Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, καλά κρατεί!!!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑθήνα 27/10/2015

Από τα αναγραφόμενα στο χθεσινό (26/10/2015) δελτίο τύπου, με το οποίο η ΠΟΣ  ενημερώνει τους σιδηροδρομικούς για τα αποτελέσματα από τη συνάντηση του Προεδρείου της με τη Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών κ. Πέρκα, προκύπτει το εξής ενδιαφέρον!!!

Εκτός από τις θεσμικές επαφές που κάνει ο Πρόεδρος της ΠΟΣ προκειμένου να κλειστούν οι συναντήσεις, κάνει τηλεφωνικές (μόνο;) επαφές και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ, προκειμένου «να πιέσει για τη συνάντηση»!!!

Αντιλήφθηκε ο Αντιπρόεδρος ότι δεν πίεζε αρκετά ο Πρόεδρος της ΠΟΣ; Με τι τρόπο θα πίεζε o Αντιπρόεδρος την κ. Πέρκα ώστε να φέρει αποτέλεσμα; H κ Πέρκα δέχεται τέτοιου είδους πιέσεις; Έκαναν και τα άλλα μέλη του Προεδρείου τέτοιες επαφές;

Θα ήταν το πιο σοβαρό δείγμα κυβερνητικού συνδικαλισμού αν δεν είχαμε πριν λίγες ημέρες, την Πέμπτη 22/10/2015 στη Διοίκηση της ΠΟΣ, τη διασπαστική και επικίνδυνη πρόταση της ηγεσίας του Δικτύου, να μην ακολουθήσουν οι σιδηροδρομικοί την απεργία στις 12/11/2015 αλλά να απεργήσουν μόνοι τους στις 11/11/2015. Η δικαιολογία ήταν για να μπορέσουν να μεταφέρουν την επόμενη ημέρα τους απεργούς!!!
Στην ίδια συνεδρίαση ζήτησα από τη Διοίκηση να συγκαλέσει πλατιά συνεδρίαση με ΟΛΑ τα Διοικητικά Συμβούλια ΟΛΩΝ των Σωματείων στην Καρόλου, παρουσία και συναδέλφων, ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την απεργία. Επίσης να καθορίσουμε όλοι μαζί τις κόκκινες γραμμές και την άμυνα μας για να μην τρέχει ο ένας για το επίδομα του και ο άλλος για την προαγωγή του.
Να οργανώσουμε στους χώρους δουλειάς συγκεντρώσεις ώστε οι συνάδελφοι να ενημερωθούν σωστά, να τοποθετηθούν και να ψηφίσουν για την απεργία. Και την ημέρα της απεργίας να μην κυκλοφορήσει κανένα τρένο και να μην ανοίξει κανένα γραφείο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να στείλουμε κάποιο μήνυμα.

Παναγιώτης Τερζόγλου
Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

KAI ΑΛΛΗ «ΛΑΘΟΣ» ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ κ. ΣΠΙΡΤΖΗ!!!

ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ κ. ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ!!! Τελείως αποκομμένος από την πραγματικότητα ο κ. Σπίρτζης ή με διάθεση να προχωρήσει στα «σχέδια» του για εγκαθίδρυση δικού του μηχανισμού, συνεχίζει τις «λάθος» επιλογές. Μετά την ΕΥΔΑΠ στην οποία ταλαιπώρησε το προσωπικό της τόσο καιρό, σειρά ήρθε η ΕΡΓΟΣΕ η οποία είναι χωρίς Διευθύνοντα Σύμβουλο εδώ και 6 μήνες. Σε μία εταιρεία λοιπόν με τόσο σημαντικό καθήκον και με τόση καθυστέρηση στην εκτέλεση των σιδηροδρομικών έργων, ο κ. Υπουργός αποφάσισε να τοποθετήσει έναν άνθρωπο άσχετο με το αντικείμενο, τον κ. Βούρδα, ανασύροντας τον από τα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Θαυμάστε βιογραφικό: «Ποιός είναι ο Θάνος Βούρδας; Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1972. Απόφοιτος τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης- Πολυτεχνείου Κρήτης. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Παντρεμένος με τη Φιλιώ Καράφτη. Έχουν μία κόρη, την Ειρήνη. Έχει εγρασθεί ως σύμβουλος Δημάρχου Χανίων, ως Σύμβουλος Διοίκησης στα ΗΛΠΑΠ Α.Ε., ως Επιστημονι…

Δεν σε ξεχνάμε, Γιώργο!

Εχθές έγινε το δικαστήριο της οικογένειας του φίλου, συναδέλφου και συντρόφου Γιώργου Γιαννακούλια, εναντίον του ΟΣΕ.
Το Γιώργο τον χάσαμε πριν 5 χρόνια, άδοξα και άδικα μέσα στο γραφείο μου, το 731 στον 7ο όροφο της Καρόλου.
Είχε έρθει για υπηρεσιακή δουλειά του ΤΗΕ και αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Από το πρώτο "αχ" μέχρι τη στιγμή που δηλώθηκε ο θάνατος του, πέρασαν 2 ώρες που ο Γιώργος έδινε τη μάχη του στα χέρια μας, ουσιαστικά αβοήθητος, όπως αβοήθητοι άρα και αναλώσιμοι ήμαστε για την εξουσία, όλοι οι εργαζόμενοι.
Δεν σε ξεχνάμε Γιώργο. Και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε, όχι μόνο γιατί οι τελευταίες ανάσες σου, έμπλεξαν με τις δικές μας αλλά γιατί ήσουν και ένας σπάνιος άνθρωπος.
Δε σε ξεχνάμε Γιώργο! Ούτε ο Στέλιος που ήρθε μάρτυρας στο δικαστήριο.
Ούτε τα κορίτσια που σου έτριβαν τα χέρια, μήπως σου δώσουν λίγη από τη δική τους ζωή.
Σε τελική ανάλυση, ξεχνάνε μόνο, αυτοί που θέλουν να ξεχάσουν.
Ακούς;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ;

Σκόπιμα επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση ανάμεσα στο ποια είναι η πολιτική - συνδικαλιστική αντιπαράθεση και ποια είναι η προσωπική επίθεση που αγγίζει τα όρια του εκφασισμού. Αυτό το κάνουν πάντα, εκείνοι που δεν θέλουν η πολιτική να είναι αντικείμενο της καθημερινότητας, της διαπάλης και επιχειρούν να βάλουν στην ατζέντα οποιοδήποτε άλλο θέμα. Στην προσπάθεια τους να "στρέψουν το ενδιαφέρον αλλού" αρχίζουν και τις προσωπικές επιθέσεις ακόμη και για πράξεις του ποινικού δικαίου. Στη συνδικαλιστική μου θητεία δέχτηκα τέτοιες επιθέσεις, πάντα ανώνυμες και πάντα υπόγειες. Έτσι είναι αυτά. Τα τελευταία χρόνια όμως και ειδικά μετά το 2015, εκκολάφτηκαν και απόκτησαν φωνή. Έχουν πολιτική και κυβερνητική κάλυψη και δεν φοβούνται να διασύρουν ανθρώπους ούτε στο φως της μέρας. Από τότε που ως άλλος Ηρακλής, έπλυνα την κόπρο του Αυγεία και καθάρισα τη ζωή μου, δεν απαντώ σε ότι κι αν λένε για μένα, ακόμη και όταν ανακατεύουν την οικογένεια μου. Με το φασισμό δεν συζητάς, τον πολεμάς! Θ…