Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, καλά κρατεί!!!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αθήνα 27/10/2015

Από τα αναγραφόμενα στο χθεσινό (26/10/2015) δελτίο τύπου, με το οποίο η ΠΟΣ  ενημερώνει τους σιδηροδρομικούς για τα αποτελέσματα από τη συνάντηση του Προεδρείου της με τη Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών κ. Πέρκα, προκύπτει το εξής ενδιαφέρον!!!

Εκτός από τις θεσμικές επαφές που κάνει ο Πρόεδρος της ΠΟΣ προκειμένου να κλειστούν οι συναντήσεις, κάνει τηλεφωνικές (μόνο;) επαφές και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ, προκειμένου «να πιέσει για τη συνάντηση»!!!

Αντιλήφθηκε ο Αντιπρόεδρος ότι δεν πίεζε αρκετά ο Πρόεδρος της ΠΟΣ; Με τι τρόπο θα πίεζε o Αντιπρόεδρος την κ. Πέρκα ώστε να φέρει αποτέλεσμα; H κ Πέρκα δέχεται τέτοιου είδους πιέσεις; Έκαναν και τα άλλα μέλη του Προεδρείου τέτοιες επαφές;

Θα ήταν το πιο σοβαρό δείγμα κυβερνητικού συνδικαλισμού αν δεν είχαμε πριν λίγες ημέρες, την Πέμπτη 22/10/2015 στη Διοίκηση της ΠΟΣ, τη διασπαστική και επικίνδυνη πρόταση της ηγεσίας του Δικτύου, να μην ακολουθήσουν οι σιδηροδρομικοί την απεργία στις 12/11/2015 αλλά να απεργήσουν μόνοι τους στις 11/11/2015. Η δικαιολογία ήταν για να μπορέσουν να μεταφέρουν την επόμενη ημέρα τους απεργούς!!!
Στην ίδια συνεδρίαση ζήτησα από τη Διοίκηση να συγκαλέσει πλατιά συνεδρίαση με ΟΛΑ τα Διοικητικά Συμβούλια ΟΛΩΝ των Σωματείων στην Καρόλου, παρουσία και συναδέλφων, ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την απεργία. Επίσης να καθορίσουμε όλοι μαζί τις κόκκινες γραμμές και την άμυνα μας για να μην τρέχει ο ένας για το επίδομα του και ο άλλος για την προαγωγή του.
Να οργανώσουμε στους χώρους δουλειάς συγκεντρώσεις ώστε οι συνάδελφοι να ενημερωθούν σωστά, να τοποθετηθούν και να ψηφίσουν για την απεργία. Και την ημέρα της απεργίας να μην κυκλοφορήσει κανένα τρένο και να μην ανοίξει κανένα γραφείο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να στείλουμε κάποιο μήνυμα.

Παναγιώτης Τερζόγλου
Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα