Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΗΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Να στηρίξουμε και όσους δημοσιοποιούν περιπτώσεις ρατσιστικής βίας και δέχονται περίεργες "επιθέσεις"!!!
Από την ώρα που δημοσιοποίησε την υπόθεση ο συνάδελφος Μαυρομιχάλης, δέχεται περίεργες επιθέσεις και κάθε είδους πιέσεις γιατί τάραξε τα ήρεμα νερά του σιδηροδρόμου. Φυσικά ο Κώστας ούτε κώλωσε ούτε υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω. Ήταν συνειδητή επιλογή του ως αντιφασίστας σσιδηροδρομικός
Ανάμεσα στις "επιθέσεις" που δέχτηκε είναι και από έναν γελοίο που αναγορεύεται και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και κατηγόρησε τον Κώστα ότι οικειοποιήθηκε την "υπόθεση"!!! Δηλαδή το θέμα για τον κύριο, δεν είναι η φασιστική επίθεση αλλά ποιός τη δημοσιοποίησε πρώτος!!!
Ο Κώστας στην ανακοίνωση του έγραψε ότι η καταγγελία έγινε στο Δ.Σ. του Λαρισαϊκου. Δεν είχε δικαίωμα (και κατά τη γνώμη μου) να δημοσιοποιήσει το όνομα του καταγγέλοντα, εάν δεν αποφασίσει να το δημοσιοποιήσει ο ίδιος. Όποιος ενδιαφερθεί για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορεί να απευθυνθεί στο Προεδρείο του Σ.Σ. Λαρισαϊκός αν και πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί.
Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι τούτο. Από τη μία έχουμε τη μαθητεία νέων ανθρώπων που αντί να κάνουν μαθητεία, προσφέρουν δουλειά σαν κανονικοί εργαζζόμενοι και από την άλλοι, αυτοί οι εργαζόμενοι αντί να έχουν το σεβασμό και την προστασία μας, δέχονται ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις από ανθρώπους που είναι ανδιάφορο αν το κάνουν από ηλιθιότητα ή αν είναι πραγματικοί φασίστες.
Το φαινόμενο του ρατσισμού και του φασισμού, όπου και με όποια μορφή εμφανίζεται, πρέπει να απομονώνεται και να απαντιέται με τον πιό άμεσο τρόπο.



"Πήρα στο προσωπικό μου mail την παρακάτω ανακοίνωση από το συνάδελφο Μαυρομιχάλη και τη δημοσιεύω, καλώντας τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και το οργανωμένο σ.κ. να ερευνήσει το περιεχόμενο της και να πάρει μέτρα:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 4/10/2015
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
την, Πέμπτη 1/10/2015, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ, ενημερωθήκαμε για ένα απαράδεκτο γεγονός που αν πράγματι συνέβη προσβάλλει συνολικά τα δημοκρατικά ήθη όλων των σιδηροδρομικών.
Συναδέλφισσα, μαθήτρια ΟΑΕΔ η μόνη εργαζόμενη στη Γραμματεία του Μηχανοστασίου, όταν αρνήθηκε να περάσει στα φύλλα παρουσίας εργαζόμενου δευτερεύουσες χωρίς έγγραφη έγκριση, δέχτηκε ύβρεις τόσο προσωπικού όσο και ρατσιστικού περιεχομένου, εκ του γεγονότος ότι η εργαζόμενη είναι αλβανικής καταγωγής. Η επίθεση συμπληρώθηκε με φράσεις όπως: θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή να σε κανονίσει!!!
Όταν η συναδέλφισσα φώναξε για βοήθεια συνάδελφο από διπλανό γραφείο, δέχτηκε και από αυτόν την ίδια επίθεση. Αποτέλεσμα είναι η εργαζόμενη έντρομη, να καταθέσει την παραίτηση της από την υπηρεσία.
Επειδή τέτοιου είδους επιθέσεις προσβάλλουν βάναυσα τόσο τη δημοκρατία όσο και τις παραδόσεις των σιδηροδρομικών.
Επειδή τόσο οι φοιτητές που έρχονται να κάνουν πρακτική εξάσκηση όσο και οι μαθητές που έρχονται για μαθητεία στο σιδηρόδρομο, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και προσφέρουν τα μέγιστα σε μια περίοδο που ο σιδηρόδρομος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, αξίζουν το σεβασμό και την προστασία του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος
Επειδή στο προχθεσινό Δ.Σ. λόγω των πολλών θεμάτων και της πίεσης του χρόνου δεν δόθηκε η δυνατότητα να γίνει εκτενής συζήτηση
Ζητώ τόσο από το Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ όσο και από την ΠΟΣ, να διερευνήσουν την υπόθεση, να αποκατασταθεί η εργαζόμενη και να αποδοθούν ευθύνες.
Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν μπορεί να έχουν θέση ανάμεσα μας.
Κώστας Μαυρομιχάλης
Μέλος Δ.Σ. Σ.Σ. Λαρισαϊκού"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα