Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΗΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Να στηρίξουμε και όσους δημοσιοποιούν περιπτώσεις ρατσιστικής βίας και δέχονται περίεργες "επιθέσεις"!!!
Από την ώρα που δημοσιοποίησε την υπόθεση ο συνάδελφος Μαυρομιχάλης, δέχεται περίεργες επιθέσεις και κάθε είδους πιέσεις γιατί τάραξε τα ήρεμα νερά του σιδηροδρόμου. Φυσικά ο Κώστας ούτε κώλωσε ούτε υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω. Ήταν συνειδητή επιλογή του ως αντιφασίστας σσιδηροδρομικός
Ανάμεσα στις "επιθέσεις" που δέχτηκε είναι και από έναν γελοίο που αναγορεύεται και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και κατηγόρησε τον Κώστα ότι οικειοποιήθηκε την "υπόθεση"!!! Δηλαδή το θέμα για τον κύριο, δεν είναι η φασιστική επίθεση αλλά ποιός τη δημοσιοποίησε πρώτος!!!
Ο Κώστας στην ανακοίνωση του έγραψε ότι η καταγγελία έγινε στο Δ.Σ. του Λαρισαϊκου. Δεν είχε δικαίωμα (και κατά τη γνώμη μου) να δημοσιοποιήσει το όνομα του καταγγέλοντα, εάν δεν αποφασίσει να το δημοσιοποιήσει ο ίδιος. Όποιος ενδιαφερθεί για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορεί να απευθυνθεί στο Προεδρείο του Σ.Σ. Λαρισαϊκός αν και πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί.
Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι τούτο. Από τη μία έχουμε τη μαθητεία νέων ανθρώπων που αντί να κάνουν μαθητεία, προσφέρουν δουλειά σαν κανονικοί εργαζζόμενοι και από την άλλοι, αυτοί οι εργαζόμενοι αντί να έχουν το σεβασμό και την προστασία μας, δέχονται ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις από ανθρώπους που είναι ανδιάφορο αν το κάνουν από ηλιθιότητα ή αν είναι πραγματικοί φασίστες.
Το φαινόμενο του ρατσισμού και του φασισμού, όπου και με όποια μορφή εμφανίζεται, πρέπει να απομονώνεται και να απαντιέται με τον πιό άμεσο τρόπο."Πήρα στο προσωπικό μου mail την παρακάτω ανακοίνωση από το συνάδελφο Μαυρομιχάλη και τη δημοσιεύω, καλώντας τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και το οργανωμένο σ.κ. να ερευνήσει το περιεχόμενο της και να πάρει μέτρα:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 4/10/2015
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
την, Πέμπτη 1/10/2015, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ, ενημερωθήκαμε για ένα απαράδεκτο γεγονός που αν πράγματι συνέβη προσβάλλει συνολικά τα δημοκρατικά ήθη όλων των σιδηροδρομικών.
Συναδέλφισσα, μαθήτρια ΟΑΕΔ η μόνη εργαζόμενη στη Γραμματεία του Μηχανοστασίου, όταν αρνήθηκε να περάσει στα φύλλα παρουσίας εργαζόμενου δευτερεύουσες χωρίς έγγραφη έγκριση, δέχτηκε ύβρεις τόσο προσωπικού όσο και ρατσιστικού περιεχομένου, εκ του γεγονότος ότι η εργαζόμενη είναι αλβανικής καταγωγής. Η επίθεση συμπληρώθηκε με φράσεις όπως: θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή να σε κανονίσει!!!
Όταν η συναδέλφισσα φώναξε για βοήθεια συνάδελφο από διπλανό γραφείο, δέχτηκε και από αυτόν την ίδια επίθεση. Αποτέλεσμα είναι η εργαζόμενη έντρομη, να καταθέσει την παραίτηση της από την υπηρεσία.
Επειδή τέτοιου είδους επιθέσεις προσβάλλουν βάναυσα τόσο τη δημοκρατία όσο και τις παραδόσεις των σιδηροδρομικών.
Επειδή τόσο οι φοιτητές που έρχονται να κάνουν πρακτική εξάσκηση όσο και οι μαθητές που έρχονται για μαθητεία στο σιδηρόδρομο, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και προσφέρουν τα μέγιστα σε μια περίοδο που ο σιδηρόδρομος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, αξίζουν το σεβασμό και την προστασία του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος
Επειδή στο προχθεσινό Δ.Σ. λόγω των πολλών θεμάτων και της πίεσης του χρόνου δεν δόθηκε η δυνατότητα να γίνει εκτενής συζήτηση
Ζητώ τόσο από το Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ όσο και από την ΠΟΣ, να διερευνήσουν την υπόθεση, να αποκατασταθεί η εργαζόμενη και να αποδοθούν ευθύνες.
Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν μπορεί να έχουν θέση ανάμεσα μας.
Κώστας Μαυρομιχάλης
Μέλος Δ.Σ. Σ.Σ. Λαρισαϊκού"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

KAI ΑΛΛΗ «ΛΑΘΟΣ» ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ κ. ΣΠΙΡΤΖΗ!!!

ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ κ. ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ!!! Τελείως αποκομμένος από την πραγματικότητα ο κ. Σπίρτζης ή με διάθεση να προχωρήσει στα «σχέδια» του για εγκαθίδρυση δικού του μηχανισμού, συνεχίζει τις «λάθος» επιλογές. Μετά την ΕΥΔΑΠ στην οποία ταλαιπώρησε το προσωπικό της τόσο καιρό, σειρά ήρθε η ΕΡΓΟΣΕ η οποία είναι χωρίς Διευθύνοντα Σύμβουλο εδώ και 6 μήνες. Σε μία εταιρεία λοιπόν με τόσο σημαντικό καθήκον και με τόση καθυστέρηση στην εκτέλεση των σιδηροδρομικών έργων, ο κ. Υπουργός αποφάσισε να τοποθετήσει έναν άνθρωπο άσχετο με το αντικείμενο, τον κ. Βούρδα, ανασύροντας τον από τα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Θαυμάστε βιογραφικό: «Ποιός είναι ο Θάνος Βούρδας; Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1972. Απόφοιτος τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης- Πολυτεχνείου Κρήτης. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Παντρεμένος με τη Φιλιώ Καράφτη. Έχουν μία κόρη, την Ειρήνη. Έχει εγρασθεί ως σύμβουλος Δημάρχου Χανίων, ως Σύμβουλος Διοίκησης στα ΗΛΠΑΠ Α.Ε., ως Επιστημονι…

Δεν σε ξεχνάμε, Γιώργο!

Εχθές έγινε το δικαστήριο της οικογένειας του φίλου, συναδέλφου και συντρόφου Γιώργου Γιαννακούλια, εναντίον του ΟΣΕ.
Το Γιώργο τον χάσαμε πριν 5 χρόνια, άδοξα και άδικα μέσα στο γραφείο μου, το 731 στον 7ο όροφο της Καρόλου.
Είχε έρθει για υπηρεσιακή δουλειά του ΤΗΕ και αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Από το πρώτο "αχ" μέχρι τη στιγμή που δηλώθηκε ο θάνατος του, πέρασαν 2 ώρες που ο Γιώργος έδινε τη μάχη του στα χέρια μας, ουσιαστικά αβοήθητος, όπως αβοήθητοι άρα και αναλώσιμοι ήμαστε για την εξουσία, όλοι οι εργαζόμενοι.
Δεν σε ξεχνάμε Γιώργο. Και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε, όχι μόνο γιατί οι τελευταίες ανάσες σου, έμπλεξαν με τις δικές μας αλλά γιατί ήσουν και ένας σπάνιος άνθρωπος.
Δε σε ξεχνάμε Γιώργο! Ούτε ο Στέλιος που ήρθε μάρτυρας στο δικαστήριο.
Ούτε τα κορίτσια που σου έτριβαν τα χέρια, μήπως σου δώσουν λίγη από τη δική τους ζωή.
Σε τελική ανάλυση, ξεχνάνε μόνο, αυτοί που θέλουν να ξεχάσουν.
Ακούς;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ;

Σκόπιμα επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση ανάμεσα στο ποια είναι η πολιτική - συνδικαλιστική αντιπαράθεση και ποια είναι η προσωπική επίθεση που αγγίζει τα όρια του εκφασισμού. Αυτό το κάνουν πάντα, εκείνοι που δεν θέλουν η πολιτική να είναι αντικείμενο της καθημερινότητας, της διαπάλης και επιχειρούν να βάλουν στην ατζέντα οποιοδήποτε άλλο θέμα. Στην προσπάθεια τους να "στρέψουν το ενδιαφέρον αλλού" αρχίζουν και τις προσωπικές επιθέσεις ακόμη και για πράξεις του ποινικού δικαίου. Στη συνδικαλιστική μου θητεία δέχτηκα τέτοιες επιθέσεις, πάντα ανώνυμες και πάντα υπόγειες. Έτσι είναι αυτά. Τα τελευταία χρόνια όμως και ειδικά μετά το 2015, εκκολάφτηκαν και απόκτησαν φωνή. Έχουν πολιτική και κυβερνητική κάλυψη και δεν φοβούνται να διασύρουν ανθρώπους ούτε στο φως της μέρας. Από τότε που ως άλλος Ηρακλής, έπλυνα την κόπρο του Αυγεία και καθάρισα τη ζωή μου, δεν απαντώ σε ότι κι αν λένε για μένα, ακόμη και όταν ανακατεύουν την οικογένεια μου. Με το φασισμό δεν συζητάς, τον πολεμάς! Θ…