Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ Κ.Α. 2015 ΚΑΙ ΤΗΝ «ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ» ΤΗΣ ΔΟΔΑΔ!!!




Στις 29/6/2015 ζήτησα την παρέμβαση της ΠΟΣ για την εγκύκλιο που κοινοποίησε την ίδια ημέρα η ΔΟΔΑΔ. Επειδή μέχρι σήμερα, απότι ξέρω δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση, παρέδωσα πριν λίγο στον Πρόεδρο & Διευθ. του ΟΣΕ, στη ΔΟΔΑΔ και κοινοποίησα στην ΠΟΣ και στη Γεν,. Γραμματέα του Υπ. Μεταφορών, την εξής επιστολή μου:


Αθήνα 7 Ιούλη 2015


ΠΡΟΣ: 1.- Πρόεδρο και Διευθ. Σύμβουλο του ΟΣΕ
2.      ΔΟΔΑΔ

ΚΟΙΝ: 1.- ΠΟΣ
           2.- Γενική Γραμματέα Υπ. Μεταφορών


Κύριε Πρόεδρε,
            πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 26/6/2015 διανεμήθηκε στις υπηρεσίες σας και κοινοποιήθηκε στην ΠΟΣ η εγκύκλιος με αριθ. 210786/16.6.2015 που αφορά στην εκτέλεση των κανονικών αδειών έτους 2015. Επειδή η εγκύκλιος είναι αναποτελεσματική, διαιρετική και προσβλητική για το προσωπικό, σας ζητώ να την αποσύρεται καταθέτοντας τους λόγους που το ζητώ:

1.- Απαιτείτε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο και με απειλή πειθαρχικών μέτρων, τον άμεσο προγραμματισμό των κανονικών αδειών του 2015, όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό είναι αδύνατο για το προσωπικό, λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Εάν ο στόχος είναι οι Κ.Α. να εκτελούνται στο σύνολο τους και να μην πληρώνονται, στόχος με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα, τότε αυτός δεν επιτυγχάνεται έτσι. Πολύ περισσότερο όταν παράλληλα με αυτήν την  εγκύκλιο, έχετε εκδώσει και άλλη με την οποία πληρώνετε άδειες του 2014.

2.- Διαχωρίζετε το προσωπικό του ΟΣΕ σε προσωπικό εκτός του κτηρίου της Καρόλου και προσωπικό εντός του κτηρίου. Οι προϊστάμενοι και οι Γραμματείες των υπηρεσιών εκτός του κτηρίου χαίρουν της εμπιστοσύνης σας, άρα μπορούν να διαχειρίζονται εκείνοι τις κάρτες παρουσίας του προσωπικού τους, αλλά οι προϊστάμενοι και οι Γραμματείες των υπηρεσιών εντός του κτηρίου, προφανώς δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης σας και γι αυτό αναθέτετε στη ΔΟΔΑΔ (η οποία χαίρει συνολικά της εμπιστοσύνης σας) να παίξει το ρόλο του αδέκαστου επιτηρητή των καρτών παρουσίας.

Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα σας να αναθέτετε αρμοδιότητες της μιας Διεύθυνσης ή της μιας υπηρεσίας ή του ενός τμήματος στο άλλο. Θεωρώ όμως και πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε κι εσείς, ότι αυτό πρέπει να γίνετε με ισονομία, με δικαιοσύνη και με επαρκή αιτιολόγηση

Επειδή έχω δεχτεί πολλές διαμαρτυρίες από δεκάδες συναδέλφους και δεν μπορώ να σιωπήσω, σας καλώ ως εκπρόσωπος τους στη Διοίκηση της ΠΟΣ, να αποσύρετε τη σχετική εγκύκλιο και εφόσον έχετε εντοπίσει προβλήματα στην εφαρμογή των κανονισμών να καλέσετε την ΠΟΣ και να διερευνήσουμε από κοινού λύση.

Παναγιώτης Τερζόγλου
Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα