Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ ΣΤΙΣ 17/7/2015

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΚΑΡΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ

Η συνεδρίαση αυτή συγκλήθηκε μετά την απεργία με πλαστό εξώδικο που αποφάσισε η πλειοψηφία (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) της ΠΟΣ και μέσα σε σοβαρές πολιτικές εξελίξεις μετά την ψήφιση από την Βουλή (με ψήφους όλων των βουλευτών όλων των κομμάτων εκτός 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) των πρώτων προαπαιτούμενων που οδηγούν στο μνημόνιο Τσίπρα.
Μία τέτοια κρίσιμη συνεδρίαση η πλειοψηφία της ΠΟΣ, παραβιάζοντας την πρόσκληση που είχε στείλει, την μετέτρεψε σε ανοιχτή συζήτηση σωματείων λόγω "επειγόντων σιδηροδρομικών θεμάτων". Αναφέρθηκαν μάλιστα τα τελευταία ατυχήματα που έγιναν στο δίκτυο.

Διαμαρτυρήθηκα για την εξέλιξη αυτή επειδή δεν είχα ενημερωθεί, δήλωσα ότι έχει σκοπιμότητα, αλλά επειδή σέβομαι τους συναδέλφους των σωματείων που παρευρίσκονταν δε ζητάω να αλλάξει η συζήτηση αλλά δε θα συμμετέχω.

Έμεινα να ακούσω τις τοποθετήσεις 4 μελών του Προεδρείου οι οποίες ήταν όλες προσανατολισμένες στο μνημόνιο, δεν υπήρχε καμία αναφορά σε "επείγοντα σιδηροδρομικά θέματα" και αποχώρησα.

Η πλειοψηφία της ΠΟΣ,( κακώς έδειξαν ανοχή το Δίκτυο και το ΠΑΜΕ) δημιούργησε ένα σώμα 40 συνδικαλιστών για να συζητήσουν επι παντός επιστητού. Δικαιολογημένα οι εκπρόσωποι των σωματείων θα ανέλυαν και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τα σωματεία τους. Αλλά ήταν αυτή η κατάλληλη ώρα; Και οι σιδηροδρομικοί; Πότε θα μιλήσουν οι σιδηροδρομικοί;

Η ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ αφού ουσιαστικά μέσω της ανακοίνωσης για το δημοψήφισμα ψήφιζαν ΝΑΙ στη συμφωνία, τώρα φωνάζουν γιατί ο Τσίπρας την υπέγραψε!!! Τέτοιοι θεομπαίχτες είναι!!!
Για να πείσουν ότι διαφωνούν, προκήρυξαν μια απεργία η οποία δεν ψηφίστηκε ποτέ (υπήρχε μια εξουσιοδότηση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις μόνο) και έστειλαν ένα πλαστό εξώδικο. Όπως δήλωσαν το Δίκτυο και το ΠΑΜΕ δεν συμφώνησαν με το εξώδικο. Εγώ έχω δηλώσει ότι δεν ψηφίζω απεργίες αν δεν γίνουν πρώτα συνελεύσεις ώστε να τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι, τότε πως το εξώδικο αναφέρει ότι η απόφαση για απεργία είναι ΟΜΟΦΩΝΗ; Έφτασαν και εκεί, να πλαστογραφούν την ψήφο των μελών της Διοίκησης για να εξαγγείλουν μία απεργία γελειοποίησηγς της απεργίας;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
        από αυτές τις παρατάξεις δεν μπορεί να περιμένετε τίποτα. Θα υποστηρίξουν με κάθε τρόπο και αυτά τα μέτρα όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πάρτε την οργάνωση του αγώνα στα χέρια σας. Δημιουργήστε επιτροπές αγώνα για να μην ψηφιστούν τα μέτρα αυτά και αν ψηφιστούν να μην εφαρμοστούν.

Σε ότι με αφορά, η θέση που πάλευα για ανατροπή των μνημονιακών μέτρων και ανατροπή όσων τα ψηφίζουν δεν πρόκειται να αλλάξει με κανένα δίλημμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα