Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ «ΜΠΛΟΓΚ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ»


Αθήνα 4/6/2015
Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο. Ποιος Μπάμπης και ποιος Πορδοσάλτε! Βλέπω το συνάδελφο να πιάνει δουλειά στο ΣΚΑΪ με όλα αυτά τα καλόπαιδα!!!
Στην αγωνία του να πουληθεί τελικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (τελικά έχει γίνει ο καλύτερος ντήλερ της) ανέβασε σήμερα στις 7.08 μ.μ. στο μπλόγκ του κείμενο με τίτλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕΣΣΤΥ. ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.
Η αλήθεια είναι ότι τα χρειάστηκα. Τόσο μεγάλη προβοκάτσια ούτε ο Γκέμπελς δε θα τη σκεφτόταν, αλλά τι σας λέω τώρα!. Είχα ακούσει και τη χθεσινή πρόταση των δανειστών από την οποία απουσίαζε ο σιδηρόδρομος (ήταν μέσα άλλες ιδιωτικοποιήσεις) και … αιφνιδιάστηκα ο χριστιανός!!! Διάβασα με ταραχή το άρθρο και την εξής μεγαλειώδη εισαγωγή:
“ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ... 
50.000.000 ευρω το συνολικό αντίτημο του ξεπουλήματος του σιδηροδρόμου. Τέλος στα ψέματα.
Να παραιτηθούν άμεσα από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και από εκπρόσωποι των εργαζομένων οι κύριοι που απροκάλυπτα στήριξαν τα ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κορόιδεψαν τους σιδηροδρομικούς με τα σόου για ενιαίο και δημόσιο σιδηρόδρομο ενώ έβαζαν πλάτη στο ξεπούλημα από την πίσω πόρτα .
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ “
Η μεγαλειώδης αυτή εισαγωγή ακολουθείται από ένα εξίσου μεγαλειώδες κείμενο που δεν χρειάζεται να σας το παρουσιάσω όλο. Όποιος θέλει ας μπει στο μπλόγκ και καλά να πάθει όπως κι εγώ. Αφού το διάβασα όλο αναζήτησα το συγγραφέα του αλλά μάταια. Η πηγή των πληροφοριών άγνωστη. Ο συγγραφέας του κειμένου με τις οικονομικές αναλύσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις επίσης άγνωστος. Συμπέρανα ότι είναι του διαχειριστή του μπλόγκ. Συνεπώς με κουκουλοφόρους δε συνομιλώ, δεν ασχολούμαι καθόλου με το άρθρο ούτε φυσικά με τις κατηγορίες περί προδοτών του νεοΚΚΕ κουκουλοφόρου.
Στο άρθρο όμως παραπέμπει στο κείμενο της συμφωνίας που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ (υποθέτω με τους δανειστές) βάσει του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αυτό το κείμενο είναι φυσικά κάτι ενδιαφέρον και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Το άνοιξα λοιπόν και βρέθηκα μπροστά σε άλλη μία έκπληξη. Οι  νεοΚΚΕδες κουκουλοφόροι, εκτός από Ελεύθερο Τύπο, διαβάζουν και site όπως το kerdos.gr και μάλιστα διαβάζουν κείμενα στην οξφορδιανή αγγλική. Αντίκρισα ένα κείμενο ανυπόγραφο, χωρίς συντάκτη, χωρίς αποστολέα, χωρίς παραλήπτη, ένα κείμενο που θα μπορούσε να το γράψει ο καθένας και που ήταν γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και μάλιστα με δύσκολους  οικονομικούς όρους!!!
Επειδή τα αγγλικά μου είναι του Όμηρου της δεκαετίας του 1970, ήταν αδύνατο να το διαβάσω. Κατάφερα μόνο να βρω τη σελίδα 9 όπου μίλαγε για ιδιωτικοποιήσεις. Επιστράτευσα τη γυναίκα μου, την κόρη μου, κατέβασαν και ότι λεξικά είχαμε και φτιάξαμε μια μετάφραση που την παρουσιάζω με πολλή σεμνότητα. Πρέπει να σας πω ότι όλο αυτό το κάνω, όχι για να απαντήσω σε αυτό το άθλιο μπλόγκ, αλλά γιατί εδώ και 31 χρόνια διατηρώ με τους συναδέλφους μου σχέσεις ειλικρίνειας τις οποίες δεν πρόκειται να χαλάσω για κανέναν.
Λέει λοιπόν το σχετικό άρθρο του κειμένου που κατά το μπλόγκ, είναι το σχέδιο συμφωνίας που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας:
Το κυβερνητικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα. Η προμήθεια των αποζημιώσεων του ν. 4263/2014 θα ψηφιστεί … και θα είναι άμεσα εφαρμόσιμη.
Ακολουθεί ένας πίνακας (δεν μπορώ να τον μεταφέρω) όπου υπάρχει ότι πετάει και ότι κολυμπάει σε κινητά και ακίνητα, λιμάνια, αεροδρόμια, ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν (π.χ. ΟΠΑΠ), real estate, ότι, ότι έχει ακουστεί όλα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ υπάρχει στον πίνακα, ως καταγραφή ιδιωτικοποιήσεων, για  ορισμένες από τις οποίες (όπως αναφέρεται) το Δημόσιο έχει ήδη έσοδα από το 2013. Αναφέρεται μάλιστα και το Ελληνικό αλλά χωρίς ποσό!!!
Αυτός ο πίνακας λοιπόν, είναι πίνακας (αν το κείμενο είναι αυθεντικό) στον οποίο έχουν καταγραφεί όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και εάν γινόταν συζήτηση πάνω στις ελληνικές προτάσεις, θα ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ίσως ο Τσίπρας να γινόταν Σαμαράς και να τα πούλαγε όλα. Ίσως όμως να μην πούλαγε τίποτα και να απογοήτευε κόσμο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, οι δανειστές πρότειναν ένα πολύ σκληρό σχέδιο που ουσιαστικά απορρίφθηκε, άρα προς τι όλη αυτή η φασαρία;
Μετά τον πίνακα υπάρχουν οι εξής παρατηρήσεις, πάντα με δική μας ερασιτεχνική μετάφραση:
H πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και η αξιοποίηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας υπόκεινται στις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1.- Ένα κατώτατο επίπεδο επενδύσεων για κάθε ιδιωτικοποίηση (σημ. Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι εννοεί ακριβώς)
2.- Η προστασία των δικαιωμάτων εργασίας
3.- Η υποχρέωση να  εξασφαλίσει τα οφέλη των οικονομιών των τοπικών κοινωνιών.
4.- Η κατοχή από το Δημόσιο μιάς σημαντικής (πιθανώς και μειοψηφίας) αξίωσης στο διανεμόμενο κεφάλαιο. (σημ. Και αυτό δεν μου είναι τελείως σαφές)
5.- Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
6.- Ένα μέρος της διαδικασίας θα χρησιμοποιηθεί για να ανακεφαλαιωθούν τα κοινωνικά κεφάλαια ασφάλισης, μολονότι το ποσοστό που κρατείται από το κράτος θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχυθεί η τράπεζα ανάπτυξης.
Εδώ τελειώνει η παράγραφος για τις ιδιωτικοποιήσεις. Είτε το κείμενο είναι πραγματικό είτε όχι, θεωρώ ότι τέτοια ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή τόσο τη δική μας όσο και των παιδιών μας δεν μπορεί να τα αφήνουμε αναπάντητα σε κάθε ανεύθυνο που θέλει να παίξει τα παιχνιδάκια του μη αναγνωρίζοντας τις συνέπειες.
Τώρα, για να μιλήσουμε λίγο για την ουσία. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι  η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην περάσει καμία ιδιωτικοποίηση, για να μιλήσουμε μόνο γι αυτές σήμερα. Σε αυτήν την μάχη που δίνει, εγώ είμαι μαζί της γιατί είμαι πεισμένος ότι μόνο έτσι η οικονομία της χώρας μας και ο λαός της θα μπορέσει να ορθοποδήσει. Και πιστεύω ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να τη στηρίξουν. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση δίνει τέτοιον αγώνα, αν θέλει κάποιος ας με διαψεύσει.
Επειδή δεν αισθάνομαι και δεν είμαι εξαρτημένος από κανέναν, εάν διαπιστώσω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί μνημονιακά και νεοφιλελεύθερα μοντέλα, είναι ξεκάθαρο τι στάση θα κρατήσω. Άλλοι θα παραμείνουν κρυμμένοι στις κουκούλες τους όπως ήταν πάντα.
Καλή δύναμη.
Παναγιώτης Τερζόγλου
Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ

ΥΓ. Η χρησιμοποίηση του νεολογισμού «νεοΚΚΕ» δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τους συναδέλφους του ΚΚΕ τους οποίους σέβομαι και τιμώ για τους αγώνες και την έντιμη στάση τους.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα