Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΙ ΓΙNEΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ;




Αθήνα 28/5/2015

Τις τελευταίες ημέρες 2 σοβαρά θέματα έχουν αναστατώσει τους σιδηροδρομικούς. Η αναστάτωση τους οφείλεται στο γεγονός ότι, σε κανένα από τα 2 δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση η ΠΟΣ, ώστε οι συνάδελφοι να έχουν έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση.

1.- Έχουν κυκλοφορήσει από διάφορες πηγές και από διάφορα φυσικά πρόσωπα, έντυπα με τίτλο: ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ τα οποία απευθύνονται στον εργοδότη με κοινοποίηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και με τα οποία ζητείται από τον αιτούντα η καταβολή των επιδομάτων δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων καθώς και το επίδομα αδείας των ετών 2013 – 2015.

Η αναστάτωση και η ανησυχία του προσωπικού έγκειται στο γεγονός ότι, ούτε στα έντυπα ούτε στις αιτήσεις δεν αναφέρεται με ευθύνη ποιού μαζεύονται οι αιτήσεις.

Καλώ την ΠΟΣ να  ακυρώσει τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί μέχρι τώρα, να ενημερώσει υπεύθυνα τους σιδηροδρομικούς και να διανείμει αιτήσεις με τα λογότυπα της ώστε να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα και συγχύσεις.

2.- Τις τελευταίες ημέρες οι υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μαζεύουν αιτήσεις συναδέλφων που εκδιώχθηκαν το 2010 – 2011 από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να επιστρέψουν με απόσπαση σε εφαρμογή του ν. Χρυσοχοϊδη, τον οποίο ο Πρόεδρος της ΠΟΣ τόσο κόπτεται να υλοποιήσει ακόμη και σε βάρος της τροπολογίας για την επιστροφή όλων των μεταταγμένων.

Η διαδικασία αυτή γίνεται από μια Διοίκηση ουσιαστικά «υπό παραίτηση», με ύποπτη βιασύνη και αρκετά σκοτεινά σημεία που δημιουργούν ανησυχία στο προσωπικό.

Καλώ την ΠΟΣ να παρέμβει και να ενημερώσει υπεύθυνα το προσωπικό:
            α.- Η διαδικασία γίνεται μετά από συνεννόηση και έγκριση του Υπουργείου ή είναι ένα ακόμη παιχνίδι του παρασυνδικαλιστικού συστήματος που λυμαίνεται ακόμη και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;
            β.- Γιατί δεν έγινε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους όσους έχουν τις προϋποθέσεις για απόσπαση;
            γ.- Με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή των συναδέλφων σε περίπτωση που οι αιτήσεις είναι περισσότερες των θέσεων;
            δ.- Τι εργασιακά, ασφαλιστικά ή μισθολογικά προβλήματα προκύπτουν;
            ε.- Στηρίζει η όχι την ψήφιση της τροπολογίας για την επιστροφή με μετάταξη όλων των σιδηροδρομικών; Θα πάρει κάποιες πρωτοβουλίες;
          στ.- Όσοι συνάδελφοι επιστρέψουν με απόσπαση, όταν ψηφιστεί η τροπολογία για τις μετατάξεις, θα μπορούν να ενταχθούν και σε αυτήν;
           
Παναγιώτης Τερζόγλου
Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα