Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;

Στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΣ - ΟΣΜΕ - ΟΣΥ - ΣΤΑΣΥ με ημερομηνία 29/5/2015, υπάρχει η φράση: "οι εργαζόμενοι ... είναι αντίθετοι στην όποια αντιλαϊκή συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και θα περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου, μεταφορές - σιδηρόδρομος, υγεία ..."
Μα θα μου πει κάποιος! Τα τσακάλια, των συνδικάτων έμαθαν τη συμφωνία και είδαν ότι είναι αντιλαϊκή και περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις π.χ. του σιδηροδρόμου, της υγείας, της παιδείας κ.α.; Γιατί να μην την μάθουν; Τόσα χρόνια έχουν απευθείας γραμμή με το γραφείο του Βενιζέλου και τη Ρηγίλλης, αποκλείεται να την έμαθαν από εκεί;
Μου λέει άλλος, δεν χρειάζονται τη συμφωνία για να μιλάνε για ιδιωτικοποίηση. Εδώ και μήνες σκοτώνονται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ιδιωτικοποιείται. Το καλύτερο επιχείρημα τους προς τους μεταταγμένους ήταν αυτό: αφήστε τη μετάταξη, ελάτε με απόσπαση γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ιδιωτικοποιηθεί!!!
Ένας άλλος πιο διαλλακτικός μου λέει: Προφανώς δεν έχει γίνει καλή διατύπωση. Τα συνδικάτα προσπαθούν να προλάβουν καταστάσεις και στέλνουν μηνύματα στην κυβέρνηση!!!
Αυτός μπορεί να έχει δίκιο. Θα μπορούσα να πάρω το μέρος του αν δεν υπήρχε το βαρύτατο αμαρτωλό παρελθόν των παρατάξεων των πλειοψηφιών (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) που όντος, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, στις σοβαρές επιθέσεις που περάσαμε έπαιρναν γραμμή από το γραφείο του Βενιζέλου και τη Ρηγίλλης.
Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή τόσο για τη χώρα και φυσικά και για τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα πρέπει να παίξουν τον πρωτοπόρο, ταξικό και καθοδηγητικό τους ρόλο, αναλύοντας, εξηγώντας, συνομιλώντας και κινητοποιώντας τους εργαζόμενους.
Οι πρακτικές που οδηγούν σε ανακοινώσεις όπως η παραπάνω, είναι καταδικασμένες και από τη ζωή και από τις εκλογές στις 25 Γενάρη 2015 όπου οι εργαζόμενοι καταδικάζοντας το χθες καταδίκασαν και αυτές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα