Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 31/3/2015

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

            Με ανακοίνωση του στις 29/9/2014 το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ανακοίνωσε την αποχώρηση μου από αυτό. Από τότε συμμετέχω στη Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ως ανένταχτος. Για το λόγο αυτό ζήτησα από τη Διοίκηση της ΠΟΣ να συμμετέχω άτυπα στις συνεδριάσεις του Προεδρείου και στις δράσεις της ΠΟΣ όπως, συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης και των εταιρειών κ.α.

Δε ζήτησα, όπως έχω το δικαίωμα (αφού δε συμμετέχω σε καμία από τις 4 παρατάξεις) ανασύσταση του Προεδρείου ώστε να καταλάβω κάποια από τις 7 θέσεις του, δε ζήτησα ταμπελίτσα σε κάποια πόρτα του κτηρίου της ΠΟΣ, για να ικανοποιήσω μικροπροσωπικές μου φιλοδοξίες … ζήτησα να συμμετέχω στις όποιες δράσεις του Προεδρείου για να ενημερώνομαι άμεσα ώστε να ενημερώνω υπεύθυνα και τους σιδηροδρομικούς και να συμβάλω όσο μπορώ στη λειτουργία και στην αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού μας οργάνου.

Από τότε μέχρι και τις εκλογές στις 25 Γενάρη 2015, δεν πήρα κάποια τελική οριστική απάντηση στο αίτημα μου. Αντίθετα διαπίστωσα ότι σε συναντήσεις του Προεδρείου π.χ. με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, συμμετείχαν (και σωστά) και άλλα μέλη της Διοίκησης της ΠΟΣ όπως ο συνάδελφος Λεβέντης. Το ζήτημα της συμμετοχής και άλλων συναδέλφων στις συναντήσεις του Προεδρείου, το είχαμε βάλει πριν χρόνια ως ΣΕΚ και το είχαμε κερδίσει. Έτσι, εκτός των 7 μελών του Προεδρείου, συμμετείχαν και μέλη της Διοίκησης, εκπρόσωποι σωματείων αλλά και απλοί συνάδελφοι.

Οι εκλογές στις 25 Γενάρη 2015 ανέδειξαν στην κυβέρνηση ένα κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ, σύμμαχο μας στις διεκδικήσεις μας. Αυτή η τεράστια πολιτική αλλαγή περίμενα να οδηγήσει σε αλλαγή νοοτροπίας, ήλπιζα ότι θα ξεπεραστούν μικροπροσωπικές και μικροπαραταξιακές επιδιώξεις και θα συσπειρωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον τεράστιο αγώνα προοπτικής που βρίσκεται μπροστά μας.

Διαψεύστηκα και αυτή τη φορά, αφού χθές ο Πρόεδρος της ΠΟΣ μετά από πρόσκληση μου, μπροστά στη σημερινή συνάντηση του Προεδρείου με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών συντρόφισσα Πέρκα, μου μετέφερε την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των 4 παρατάξεων να μη συμμετέχω άτυπα στις συναντήσεις του Προεδρείου, με τον τυπολατρικό ισχυρισμό ότι αυτό: δεν προβλέπεται από το καταστατικό της ΠΟΣ!!!!!!!!

Αυτή η άκρως αντιδημοκρατική και έξω από κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου, δεν  εκδικείται εμένα. Δυναμιτίζει την ενότητα των σιδηροδρομικών και αδυνατίζει το μέτωπο που πρέπει να δημιουργηθεί ώστε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στις διεκδικήσεις μας. Δυσκολεύει το ρόλο μου ως μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ αφού δεν καλούμε ούτε καν στις παρεμβάσεις της ΠΟΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ, αλλά να είναι βέβαιοι ότι δεν θα με πτοήσει καθόλου.

Αντίθετα με οδηγούν στο να εντείνω την προσπάθεια μου, να εξυπηρετήσω όσο το δυνατόν καλύτερα και με κάθε μέσο, τους ομόφωνους στόχους των σιδηροδρομικών για ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο και για επαναφορά των μεταταγμένων σιδηροδρομικών.

Παναγιώτης Τερζόγλου
Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα