Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ!!!



ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ!!!
Τίποτα δεν θα είναι ίδιο ή αν θέλετε, τίποτε δεν πρέπει να είναι ίδιο.
Το τρένο σίγουρα δεν θα είναι.
Σήμερα 31/12/2012 είναι η τελευταία ημέρα του σιδηρόδρομου, όπως τον γνωρίσαμε εμείς, οι πατεράδες και οι παππούδες μας.
Όχι ότι δεν έχει υποστεί αλλοιώσεις μέχρι σήμερα. Δυστυχώς πέρασαν από πάνω του πολλοί "βάρβαροι" από την εποχή του Μητσοτάκη και του Σημίτη μέχρι σήμερα.
Θέλετε ονόματα;
Γκελεστάθης, Μάνος, Πάγκαλος, Βενιζέλος, Μαντέλης, Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλος, Χριστοδουλάκης, Βερελής, Λιάπης, Αλογοσκούφης, Χατζηδάκης, Στυλιανίδης, Παπακωνσταντίνου, Ρέππας, Βενιζέλος, Βορίδης, Χατζηδάκης, Μπόμπολας, SIEMENS ... ξέχασα κανέναν;
Σταθμοί έκλεισαν, χωριά ερήμωσαν, δίκτυα εκσυγχρονίστηκαν και έκλεισαν, σιδηροδρομικοί εκδιώχθηκαν, τροχαίο υλικό εκατοντάδων τόννων το κλέψανε, δις ευρώ τα φάγανε, ... να συνεχίσω;
Από αύριο ο σιδηρόδρομος τελειώνει οριστικά. Όχι ότι δεν θα υπάρχει πιά τρένο στη χώρα. Και τρένο θα υπάρχει και σε λίγο θα τρίβουμε τα μάτια μας. Όμως δεν θα είναι δικά μας. Δεν θα είναι του ελληνικού λαού, δε θα μπορεί να τα χαρεί και να το ταξιδέψει ο κοσμάκης. Γιατί είπαμε: Με το τρένο ταξιδεύεις, δεν μετακινείσαι.
Από αύριο Τρίτη και 13 (που είπε κάποιος) το εμπορικό κομμάτι του σιδηρόδρομου (η ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα υπάγεται στο ΤΑΙΠΕΔ. Το ξέρετε όλοι και γνωρίζετε τι ρόλο θα παίξει.
Από αύριο η ΓΑΙΑΟΣΕ (θυγατρική εταιρεία που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ) θα ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Το ξέρετε όλοι και γνωρίζεται τι ρόλο θα παίξει.
Από αύριο η συντήρηση του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ που σήμερα γίνεται στα μηχανοστάσια και τα εργοστάσια του, θα αποσχιστεί σε μια νέα εταιρεία τη ΡΟΣΚΟ με στόχο να ιδιωτικοποιηθεί. Για όσους δεν γνωρίζουν, η συντήρηση του τροχαίου υλικού που θα συμπεριλάβει και το τροχαίο υλικό του ΜΕΤΡΟ και του Ηλεκτρικού, είναι απόλυτα κερδοφόρα λειτουργία. Το Κεντρικό Εργοστάσιο του ΟΣΕ στη Λεύκα, κατέχει πιστοποιητικό ΙSO και μπορεί να κατασκευάσει από το μηδέν ολόκληρη μηχανή τρένου.
Από αύριο, 600 ακόμη σιδηροδρομικοί των μηχανεργοστασίων θα ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο από συναδέλφους με τους οποίους πέρασαν δεκάδες χρόνια με χαρές, λύπες, με δημιουργίες και κατακτήσεις.
Μα θα μου πείτε: Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εσύ ...
Αυτό λέω κι εγώ. Ο κόσμος μας χάνεται. Εγώ μίλησα για ένα μικρό και ίσως, όχι τόσο σημαντικό κομμάτι του.
Συμπληρώστε κι εσείς.
Ο κόσμος μας χάνεται. Και πρέπει να τον πάρουμε πίσω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα