Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΑΣΤΟΛΗ (απόφαση για …) ΠΗΡΑΝ. ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ;


Το να πάρει κάποιος απόφαση για αναστολή (π.χ. πληρωμών, απεργίας κ.α.) δεν είναι κακό. Όταν όμως αυτός ο κάποιος είναι ηγεσία, εν προκειμένω, συνδικαλιστική που έχει μάθει να παρατάει στη μέση της πορείας τους σιδηροδρομικούς και να … στρίβει, τότε υπάρχει πρόβλημα. Οι λόγοι είναι εμφανείς εάν διαβάσει κάποιος τις 2 τελευταίες ανακοινώσεις που κυκλοφόρησαν, η μία από την ΠΟΣ (ΠΑΣΚ ;) και η άλλη από τη ΔΑΚΕ.

Και οι 2 ανακοινώσεις συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ και το κ. Ρέππα για τις δήθεν «μετατάξεις¨. Οι συνάδελφοι ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι: ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΔΗΛΑΔΗ … ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ; Το ξέρουν και το ξέρουν καλά. Ο ρόλος τους όμως είναι να συνεχίσουν να μιλάνε για μετατάξεις για να χρυσώνουν το χάπι.

Η δεύτερη ομοιότητα που έχουν οι 2 ανακοινώσεις είναι ότι, δεν γίνεται καμία αναφορά πλέον στις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (με τη στήριξη της Ν.Δ.) για την διάλυση του ΟΣΕ και το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού. Πόσο μάλλον, για το μεγάλο πράσινο και γαλάζιο φαγοπότι στον ΟΣΕ όπως αποκαλύπτεται και στην εξεταστική για τη SIEMENS τις τελευταίες ημέρες. Βλέπετε, οι Σημίτηδες, Βερελήδες, Χριστοδουλάκηδες, Καραμανλήδες, Λιάπηδες κ.α. ήρθαν από τον Άρη!!! Δεν είχαν και δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.!!! Δεν έχουν τις ίδιες κομματικές ταυτότητες με τους συντάκτες των ανακοινώσεων!!!

Η τρίτη ομοιότητα είναι και η πιο επικίνδυνη. Παρά τα τόσα προβλήματα, παρά την κακή κυβέρνηση, παρά τις κακές Διοικήσεις που τη μία υπακούν στα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά την άλλη … δείχνουν καλή διάθεση (αλήθεια πως έδειξαν καλή διάθεση;), δεν προτείνεται καμία απόφαση ανατροπής αυτών των πολιτικών. Αντίθετα και οι δύο ανακοινώσεις επικεντρώνονται εύσχημα στη σωτηρία των δικών τους παιδιών.

Και οι 2 ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν αυτό που έχουμε καταγγείλει εδώ και χρόνια. Ανάμεσα στις 2 παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ υπάρχει συμφωνία και παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, υπηρετούν τον ίδιο σκοπό και τα ίδια αφεντικά. Σε  αυτές τις κρίσιμες ώρες αντί να συστρατευτούν με τους σιδηροδρομικούς, αντί να «ματώσουν» υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των σιδηροδρομικών και του σιδηρόδρομου, έγιναν συνομιλητές των διωκτών τους.

Συνάδελφοι, δεν έχετε να περιμένετε τίποτα από αυτούς. Γκρεμίστε τους και χτίστε το συνδικάτο που σας αξίζει. Συνδικάτο που δε θα «αναστέλλει» και δε θα «ξεπουλά». Μόνο τότε θα υπάρξει ελπίδα. Και για σας και για τις οικογένειες σας.

Παναγιώτης Τερζόγλου
Σιδηροδρομικός
(terzpan@gmail.com)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα