Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

(Μια φανταστική ιστορία, που θα μπορούσε να τύχει στον ,καθένα)
- Πάλι εμένα έστειλαν στον Υμηττό, σκέφτηκε ψάχνοντας για πάρκινγκ γύρω από την πολεοδομία.
Ήταν μια από εκείνες τις εκνευριστικές ημέρες που ψιλοβρέχει και δεν ξέρεις ούτε πώς να ντυθείς ούτε εάν βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, πρέπει να πάρεις ομπρέλα ή όχι. Πολλές φορές την κουβαλάς μαζί σου και σταματώντας σε κάποιο γραφείο, αρχίζεις να ξεφορτώνεις τσάντες, ομπρέλες, γυαλιά κ.α. προκειμένου να εξηγήσεις τι θέλεις στον υπάλληλο που σε κοιτά μισοεκνευρισμένος.
Μπαίνοντας στο γραφείο του πρωτοκόλλου, δεν υπήρχε καθόλου κόσμος.
- Θα πάω στην υπάλληλο αριστερά, μονολόγησε και την πλησίασε δίνοντας της τα χαρτιά που κρατούσε. Εκείνη μόλις τα διάβασε, τον ρώτησε:
- Είστε ο ίδιος που υπογράφει την καταγγελία;
- Μάλιστα.
- Μου δίνετε την ταυτότητα σας;
Έδωσε την ταυτότητα του και περίμενε κοιτώντας τριγύρω. Απάντησε σε καναδυό τυπικές ερωτήσεις της υπαλλήλου και αφού πήρε το χαρτάκι με τον αριθμό πρωτοκόλλου, βγήκε από το γραφείο.
Μπήκε από την κύρια είσοδο του κτηρίου της Πολεοδομίας και βάδισε προς το ασανσέρ. Το γραφείο του προϊσταμένου κ. Καλογερόπουλου ήταν στον 2ο όροφο. Το ήξερε από την προηγούμενη φορά που είχε έρθει.
- Αυτή τη φορά δεν θα τον αφήσω να ξεγλιστρήσει τάχα στον Διευθυντή του, όπως την προηγούμενη φορά, σκέφτηκε βγαίνοντας από το ασανσέρ.
Ο κ. Καλογερόπουλος ήταν στο γραφείο του.
- Καλημέρα, μπορώ να σας διακόψω;
- Βεβαίως, τι θέλετε;
- Λέγομαι Αθερίδης και είμαι εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης ΑΜΦΙΔΡΑΣΗ. Σας έχουμε καταθέσει εδώ και 20 ημέρες επιστολή για την παράνομη κατασκευή στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αποστόλων ζητώντας κάποια στοιχεία, αλλά ακόμη δεν έχουμε απάντηση.
- Θυμάστε τον αριθμό πρωτοκόλλου; ρώτησε ο προϊστάμενος πηγαίνοντας προς το κομπιούτερ.
- Μα καλά δεν ξέρει να χειρίζεται το πρόγραμμα; αναρωτήθηκε ο κ. Αθερίδης, βλέποντας τον κ. Καλογερόπουλο να παιδεύεται αρκετή ώρα χωρίς αποτέλεσμα. Εκείνη την ώρα μπήκε στο γραφείο ένας συνεργάτης του ο οποίος τον κατηύθυνε και γρήγορα βρήκαν αποτέλεσμα.
- Το έγγραφο σας το έχει χρεωθεί η κ. Καρύδη, είπε ο προϊστάμενος απευθυνόμενος στον κ. Αθερίδη, αλλά περί τίνος πρόκειται; Ξέρω ότι έχουμε κάνει αυτοψία και δώσαμε άδεια.
- Η άδεια που δώσατε αφορά εργασίες μικρής κλίμακας στο κυρίως κτίσμα αλλά οι εργασίες συνεχίζονται και στο υπόλοιπο όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που τραβήξαμε, απάντησε ο κ. Αθερίδης δίνοντας ταυτόχρονα 7 φωτογραφίες στον προϊστάμενο. Εκείνος τράβηξε το χέρι του σαν να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, λέγοντας με θυμωμένη φωνή:
- Όχι, όχι δεν θέλω να δω τίποτα. Εμείς αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε. Φροντίστε να τα βρείτε και μη μας ενοχλείτε άλλο.
- Είναι δυνατόν, τι λέτε; Αυτή είναι η απάντηση σας; Έρχεται μια δημοτική παράταξη και σας καταγγέλλει παράνομες κατασκευές και μας λέτε να τα βρούμε; Με ποιόν να τα βρούμε;
- Εμείς παρεμβήκαμε και την άλλη φορά, το σταματήσαμε και άρχισαν να έρχονται εδώ και να κλαίγονται ότι … μας κυνηγάνε, όλα είναι νόμιμα και άλλα …
- Ποιος ήρθε και κλαιγότανε, εμείς;
- Όχι εσείς, δήμαρχοι, ιδιώτες … βρέστε τα και αφήστε μας.
- Κύριε Καλογερόπουλε, εμένα δεν με αφορούν αυτά που λέτε. Εάν έρχονται εδώ και σας «ζαλίζουν» είναι δικό σας πρόβλημα. Εγώ έκανα κάποιες καταγγελίες και γι αυτό ξαναήρθα σήμερα και ζητάω να παρέμβετε.
- Πηγαίνετε στην κ. Καρύδη, είπε ο προϊστάμενος βγαίνοντας από το γραφείο του.
Η κ. Καρύδη ενώ στην αρχή έδειξε και αυτή ενοχλημένη, στη συνέχεια συνεργάστηκε πρόθυμα.
- Δεν έχουμε απαντήσει ακόμη στο έγγραφο σας. Αλλά κάναμε αυτοψία και δώσαμε μερική συνέχιση των εργασιών.
- Κυρία Καρύδη, η συνέχιση των εργασιών που δώσατε αφορούσε μόνο τις εργασίες μικρής κλίμακας στο κυρίως κτίσμα. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, είπε απλώνοντας στο γραφείο της 7 φωτογραφίες, και αυτό παραβιάστηκε αφού έχει γκρεμιστεί όλο το κτίσμα, έμεινε μόνο η κεραμοσκεπή και τα δοκάρια και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με χωρίσματα και τοίχους από γυψοσανίδες. Εάν διαβάσετε τη σημερινή μας καταγγελία, τα έχει όλα αναλυτικά καις σας λέω ότι είναι πλήρης, αφού έχει συνταχθεί από συνάδελφο σας πολεοδόμο.
Η κ. Καρύδη άρχισε να εξετάζει προσεκτικά το έγγραφο της καταγγελίας και τις φωτογραφίες και στο τέλος είπε:
- Έχετε δίκιο, όταν πήγαμε εμείς και κάναμε την αυτοψία δεν ήταν έτσι.
- Φυσικά δεν ήταν έτσι. Παρά την απαγόρευση σας συνέχισαν. Και φυσικά συνέχισαν και τις εργασίες και στον υπόλοιπο χώρο όπου έχει πακτωθεί … Στο σημείο αυτό τον διέκοψε η κ. Καρύδη:
- Εμείς, στο έγγραφο μας γράψαμε ότι πρέπει να βγει άδεια για τον υπόλοιπο χώρο.
- Εσείς το γράψατε και σωστά αλλά αυτοί συνεχίζουν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η αστυνομία που ήρθε μετά από καταγγελίες, το εντόπισε και αυτή και δεσμεύτηκε να κάνει σήμα προς την πολεοδομία.
- Δεν έχει έρθει τίποτα εδώ.
Εκείνη την ώρα πλησίασε ο προηγούμενος συνεργάτης που αποδείχτηκε ότι ήταν ο κ. Ρέμος που είχαν κάνει την αυτοψία και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
ΡΕΜΟΣ: Για τη πλατεία στους Αγίους Αποστόλους πρόκειται; Γιατί δεν τα βρίσκεται και με τους άλλους κυρίους που έκαναν και αυτοί καταγγελίες και με το Δήμαρχο να τελειώνουμε. Εμείς τι να σας κάνουμε εδώ;
ΚΑΡΥΔΗ: Ο Δήμαρχος τι λέει; Είναι μαζί σας;
ΑΘΕΡΙΔΗΣ: (Αυτοί με δουλεύουν χοντρά) Κοιτάξτε να δείτε, το έργο γίνεται με ευθύνη του Δημάρχου, άρα με αυτόν δεν μπορούμε να «βρούμε» τίποτα. Δεν πρόκειται για κάποια μικροπαρανομία σε καμιά γωνία του Δήμου, ώστε να πεις: Δεν πειράζει, ας αφήσω το Δήμο να το φτιάξει. Μιλάμε για την κεντρική πλατεία σε ένα Δήμο με πολύ λίγους ελεύθερους χώρους. Αυτή η πλατεία λοιπόν που μέχρι τώρα ήταν πλατεία περιπάτου, γίνονταν εκεί συγκεντρώσεις, πολιτιστικά δρώμενα και υπήρχε κι ένα ξύλινο αναψυκτήριο, αυτή η πλατεία ιδιωτικοποιείται ουσιαστικά όλη. Στο 1/3 της θα γίνει μια μεγάλη κατασκευή πάνω από 200 τετραγωνικά, με ταβέρνα, πιτσαρία, μπαρ και δεν ξέρω τι άλλο με χρήσεις που θα απλωθούν σε όλη την πλατεία.
ΡΕΜΟΣ: Εμείς τώρα δεν μπορούμε να έρθουμε πριν περάσει ένας μήνας.
ΑΘΕΡΙΔΗΣ: Ελάτε όποτε θέλετε, αλλά να ξέρετε ότι για το ζήτημα αυτό έχουν γίνει ήδη 2 ερωτήσεις στη βουλή Και πλέον όποιος δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντα του είναι ένοχος.
ΚΑΡΥΔΗ: Αφήστε το και θα το κοιτάξουμε.
Αφού την ευχαρίστησε άρχισε να κατεβαίνει τις σκάλες έχοντας μία και μόνη σκέψη.
Σιγά να μην το κοιτάξουν. Θα πάρουν τώρα το Δήμαρχο να τον ενημερώσουν, αυτός θα μιλήσει και με το συνεργάτη του το Δήμαρχο του Υμηττού και θα αφήσουν να περνάει ο καιρός μέχρι να γίνει η κατασκευή και να δημιουργήσουν τετελεσμένα.
Βγαίνοντας από το κτήριο της Πολεοδομίας Υμηττού, η βροχή είχε σταματήσει. Υπήρχε παντού η ηρεμία μετά τη βροχή και μια δροσιά που γέμιζε τα πνευμόνια του με δροσερό αέρα. Σταμάτησε μπροστά σε ένα φούρνο κοιτάζοντας τη βιτρίνα.
- Ας μην πάρω τίποτα, σκέφτηκε. Θα πιω καφέ στο γραφείο. Να πάρω τηλέφωνο τον Κοσμά και να του πω ότι για μια ακόμη φορά ήμουν ευγενέστατος και δεν έβρισα κανέναν. Να ειδοποιήσω και τα παιδιά, δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια.
Μπήκε στο αυτοκίνητο και ξεκίνησε βγάζοντας αριστερό φλάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα