Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ.


Σήμερα στις 12.00 συναντήθηκε το προεδρείο της ΠΟΣ και ο Πρόεδρος των συνταξιούχων της ΕΝΟΤΗΤΑΣ με τον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο. Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι η ΠΟΣ ζητάει εδώ και μήνες συνάντηση με τον κ. Πετρόπουλο αλλά εκείνος μας αγνοούσε παρά τα τόσα προβλήματα των σιδηροδρομικών.
Η πρώτη παρατήρηση μου είναι ότι, παρόλο που είχαν κληθεί όλα τα σωματεία και τουλάχιστον όλοι οι συνδικαλιστές, υπήρξαν τρανταχτές απουσίες!!! Ίσως ορισμένοι να προτιμούν να συναντούν τους υπουργούς κατ΄ιδίαν!!!
Η δεύτερη παρατήρηση μου είναι ότι ο κ. Πετρόπουλος, προκαλούσε το θυμικό μας από την πρώτη στιγμή, θέλοντας να μας παρασύρει σε μια ατέρμονη πολιτικολογία και αντιπαράθεση. Προκάλεσε πολλές φορές λέγοντας: Εγώ είμαι ένας από εσάς ή η κυβέρνηση είναι στο πλάι σας και προσπαθεί να καλυτερέψει τις συνθήκες αλλά δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι!!! Άλλοτε μας πήγαινε στη Γερμανία και άλλοτε στα Κρέσταινα!!!
Κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν παρασύρθηκε και όλοι προσπαθήσαμε να πάρουμε απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέσαμε.
Η πρώτη ξεκάθαρη απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για εφάπαξ ούτε για τίποτα. Αν θέλουμε (γνώμη δική μου) να έχουμε αποτελέσματα, πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια μας και να σκληρύνουμε τη στάση μας, σε συνεργασία με όσα σωματεία συνταξιούχων είναι στην ενεργό δράση.
Έδωσε αόριστες απαντήσεις για τον υπολογισμό των συντάξεων ενώ υποσχέθηκε ότι, μόλις ετοιμαστεί το σχέδιο νόμου θα το συζητήσει και μαζί μας. Ίδωμεν γιατί μέχρι τώρα, πολλά είπαν.
Στο θέμα που έβαλε ο Αντιπρόεδρος, για την κατοχύρωση της εργασίας των εργαζομένων στις υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες, επανέλαβε τη θολή και χωρίς καμία αξία (άποψη δική μου) θέση που έχουμε ακούσει και από άλλους ότι, θα κατοχυρώσουν όλες τις θέσεις εργασίας. Οι άλλοι το ξέρουν;
Του ζήτησα, στο πλαίσιο της ισότητας (;;;) που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, να ισχύσουν και για τους σιδηροδρομικούς ευνοϊκότερες διατάξεις (μεταβατικές και μη) που ισχύουν αλλού π.χ. στο Δημόσιο. Μη μπορώντας να ανατρέψει τα επιχειρήματα μας, ζήτησε από τη σύμβουλο του να το σημειώσει.
Αυτό που αποδείχτηκε και σήμερα είναι ότι, μας κυβερνάνε οι σύμβουλοι!!!
Το συμπέρασμα μου και από τη σημερινή συνάντηση και όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι να τα ωραιοποιήσουν είναι ότι, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω αν δεν βρει απέναντι της τείχος. Και αυτό δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να το "αναθέτουν" μόνο στους συνδικαλιστές τους, πολλοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνται μόνο όταν υπάρχουν μικροπροσωπικά και μικροκομματικά συμφέροντα, αλλά να κάνουν την υπόθεση της ανατροπής, δική τους υπόθεση.
Τώρα που οι φερετζέδες έπεσαν και γνωρίζουμε ΟΛΟΙ τι καπνό φουμάρει ο καθένας, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα