Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΟ ΟΧΙ Η ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ;





Να πω κι εγώ τη γνώμη μου για το ΟΧΙ ή απαγορεύεται; Πάντα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ερμηνευόταν η ψήφος του ελληνικού λαού από διάφορους «ειδικούς» αλλά και πολιτικούς, ο καθένας φυσικά την ερμήνευες ανάλογα με τα μυαλά του και τα  συμφέροντα του. Πάντα όμως υπήρχε μία συνέπεια.

Αυτή τη φορά καταργήθηκε κάθε όριο, τόσο στους ερμηνευτές όσο και στις ερμηνείες καις την ασυνέπεια. Εκείνοι που έκαναν αγώνα υπέρ του ΝΑΙ τώρα υπερασπίζονται τα διακυβεύματα του ΟΧΙ τα οποία απέρριπταν πριν ως κίβδηλα και στη θέση τους έβαζαν τα γνήσια δικά τους! Πω, πω!!!

Επειδή πουθενά δεν άκουσα ή είδα το δικό μου ΟΧΙ ως ερμηνεία, αποφάσισα να επιχειρήσω να το περιγράψω εδώ. Κατ΄ αρχήν η εμπειρία μου από το εκλογικό κέντρο που πέρασα αρκετές ώρες ως αντιπρόσωπος του ΟΧΙ είναι ότι, οι περισσότεροι που προσέρχονταν και μας ζητούσαν να  τους σταυρώσουμε το ψηφοδέλτιο στο ΟΧΙ ήταν οργισμένοι και έβριζαν όλους αυτούς που θέλουν να μας εξαθλιώσουν κι άλλο. Οι περισσότεροι καλούσαν την κυβέρνηση και τον Τσίπρα να μην υποχωρήσουν και να μην υπογράψουν τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Ορισμένοι και μάλιστα κυρίες μεγάλης ηλικίας έβριζαν κιόλας, χαμηλόφωνα όμως: να πάνε να γ………..!!!!!

Με μένα συνέβη το εξής παράδοξο. Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου (τρομάρα μας!!!) με καλούσαν να ψηφίσω ΟΧΙ!!! Εξηγούμαι:

1.- Η κυβέρνηση και το κόμμα μου ο ΣΥΡΙΖΑ, με το δημοψήφισμα που αποφάσισε η Βουλή με καλούσε να απαντήσω με ΟΧΙ ή ΝΑΙ στην πρόταση Γιούνκερ. Εύκολα κατέληξα ότι θα ψηφίσω ΟΧΙ.
2.- Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης (Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ) μου έλεγαν ότι αν ψηφίσω ΟΧΙ, η χώρα θα βγει από το ευρώ και από την  ευρωζώνη. Σας πληροφορώ ότι αυτό το ΟΧΙ το αποφάσισα πιο εύκολα και το έριξα δαγκωτό!!!
3.- Το ΚΚΕ με κάλεσε να ρίξω άκυρο ψηφίζοντας  ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών, ΟΧΙ στις προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση μέχρι το δημοψήφισμα και συμπλήρωνε ως πλεονασμό την πάγια θέση του για αποδέσμευση από την Ε.Ε., άρα αυτοεξαιρέθηκε από τη διαδικασία του δημοψηφίσματος αφού το άκυρο (κακώς κατά την άποψη μου) δεν συμμετέχει στην καταμέτρηση του εκλογικού αποτελέσματος

Το πρώτο σκέλος της θέσης του ΚΚΕ είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να απορρίπτει μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο Γιούνκερ και να τα δέχεται όταν περιλαμβάνονται στο σχέδιο «Τσίπρα»! Ή πρέπει να τα απορρίψεις τελείως και να προχωρήσεις σε εθνικό νόμισμα ή πρέπει να πουλήσεις «ακριβά το τομάρι σου»!. Η θέση ότι θα πληρώσει μόνο ο λαός, δεν είναι απόλυτα σωστή. Θα πληρώσουν και ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης και όλοι!!!

Υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα ότι το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος και ότι αν είναι να ρυθμιστεί αυτό, αξίζουν να γίνουν  κάποιες υποχωρήσεις, αρκεί το μάρμαρο να το πληρώσουν όλοι και όχι όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Αυτή κατά την άποψη μου είναι η πλειοψηφική άποψη του κόσμου και καλά θα κάνουν να την λάβουν υπόψη τους οι ιθύνοντες, αν έχω δίκιο βέβαια.

Σε ότι με αφορά, ανήκω στην μεγάλη και αποφασισμένη ομάδα ανθρώπων που και με αυτό το ΟΧΙ όπως και με την ψήφο τους στις 25 Γενάρη 2015, δώσαμε εντολή για ρήξη με τις απολυταρχικές, φεουδαρχικές, νεοφασιστικές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της Ε.Ε. και του παγκόσμιου καπιταλισμού. Για έξοδο από το ευρώ, για διαγραφή του μεγαλύτερου  (αν θέλετε!) μέρους του χρέους και … και …

Αυτό το δικό μας ΟΧΙ μπορούν να το παραβλέπουν, δεν μπορούν όμως να το διαγράφουν.

Παναγιώτης Τερζόγλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα