Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ ΣΤΙΣ 20/5/2015





1.- Πρότεινα και έγινε ομόφωνα αποδεκτό να γίνουν 2 ψηφίσματα:
            Α.- Για το τραγικό δυστύχημα στα ΕΛΠΕ στο οποίο, θυσιάστηκαν για μια ακόμη φορά εργαζόμενοι στο βωμό της αύξησης των κερδών.
            Β.- Για τη διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ η οποία αν ολοκληρωθεί θα έχει αρνητικές συνέπειες και στο σιδηρόδρομο.

2.- Ζήτησα να γίνουν οι συγκεντρώσεις που είχαν αποφασιστεί αρχές Απρίλη αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Οι συγκεντρώσεις αυτές θα πρέπει να είναι σωστά προγραμματισμένες και σε αυτές θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το πρόγραμμα δράσης του συνδικάτου μας.

3.- Σε ότι αφορά τη συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Σπίρτζη εκδήλωσα την απορία μου γιατί δεν πιέστηκε ο κ. Υπουργός να πάρει πιο ξεκάθαρες και συγκεκριμένες θέσεις. Δήλωσα μάλιστα ότι αν ήμουν παρών αυτό θα επεδίωκα. Η απάντηση που πήρα από το Προεδρείο μέσω του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ ήταν: Αυτό ήθελα να ακούσω, αυτό άκουσα! Δεν ήθελα τίποτα άλλο!!!

Η εκτίμηση μου ότι το προεδρείο της ΠΟΣ σε ότι αφορά τις παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ συναντήθηκαν με τον κ. Σπίρτζη όχι για να λύσουν ζητήματα των σιδηροδρομικών αλλά για να βρούν αντιπολιτευτικά προς το ΣΥΡΙΖΑ όπλα, αποδείχτηκε σωστή.

Η «αδυναμία» του Προεδρείου φάνηκε και στη διεκδίκηση της υπερψήφισης της τροπολογίας για την επιστροφή των μεταταγμένων. Την ώρα που το Προεδρείο συναντούσε τον Υπουργό το σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου ψηφιζόταν σε ειδική συνεδρίαση στη Βουλή με  Προεδρεύουσα τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Το Προεδρείο δεν πίεσε τον Υπουργό γιατί, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΣ τη Διοίκηση, το σχέδιο νόμου είχε ψηφιστεί το προηγούμενο βράδυ!!!!!!!

Είμαι βέβαιος ότι δεν θέλαμε όλοι με το ίδιο πάθος να ψηφιστεί η τροπολογία, η οποία θα ψηφιστεί είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι!!!

4.- Σε ότι αφορά τη διαδικασία της ΣΣΕ κατέθεσα πάλι τη θέση για διεκδίκηση νέου μισθολογίου και όχι επιμέρους αυξήσεων και επιδομάτων, θέση που έχω καταθέσει ξανά δημόσια.

Στο Πρόγραμμα Δράσης που ψήφισε η πλειοψηφία της ΠΟΣ υπάρχει μια αντίφαση. Διεκδικεί σωστά υπογραφή ΣΣΕ αλλά έχει εγκαταλείψει τη διεκδίκηση αυξήσεων. Είναι γνωστό ότι οι σιδηροδρομικοί είμαστε ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου. Θα διεκδικήσουμε την έξοδο μας από αυτό; Αυτό πρότεινα στη Διοίκηση της ΠΟΣ και ελπίζω να εισακουστώ, διαφορετικά η ΣΣΕ θα υπονομεύεται συνεχώς.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
            σε μία ακόμη συνεδρίαση αποκαλύφθηκε η κατάντια του σ.κ. το οποίο χρειάζεται άμεση διάλυση και δημιουργία από την αρχή. Πλάι στους κομματικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, σήμερα προστέθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί συνδικαλιστές, οι οποίοι αγορεύουν επί παντός επιστητού και με ύφος 10 καρδιναλίων για όλα τα ζητήματα εκτός εκείνων που ενδιαφέρουν τους σιδηροδρομικούς.

Παναγιώτης Τερζόγλου
Μέλος Διοίκησης της ΠΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα