Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαν σήμερα ...

Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από τότε που χάσαμε τον Αλέκο.

1.- Ακριβώς ένα χρόνο πριν, στο πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων ήμασταν στο περίπτερο της Δημοτικής μας κίνησης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων. Μπροστά μας άπλωναν την πραμάτεια τους μετανάστες. Ένα ολάκερο μωσαϊκό ανθρώπων και πραγμάτων.

Κάποια στιγμή, περαστικοί χρυσαυγίτες έσπρωξαν έναν μετανάστη και τον έβρισαν. Τους διώξαμε ενώ ο Αλέκος τους ακολούθησε που απομακρύνονταν. Πήγα κι εγώ πίσω του και τον είδα να συνομιλεί μαζί τους. Τον πήρα πίσω και τον μάλωσα: Έχεις κουράγιο να ασχολείσαι μαζί τους;

2.- Για να τον πειράξω, του έγραφα ποιήματα, για κάθε τι. Έφτασε να γίνει ένα είδος απειλής: Πρόσεξε γιατί θα γράψω ποίημα!!!

Όταν είχαμε κάποια εκδήλωση και συνεννοούμασταν τι θα πω, στο τέλος του έλεγα και μια στροφή. Λίγο πριν την εκδήλωση, όταν εμφανιζόταν με το χαρακτηριστικό βήμα, το τσιγάρο και το πλαστικό με τον καφέ, μου έλεγε χαμογελώντας: Δεν πιστεύω να κάνεις καμιά μαλακία!!!

3.- Μετά από κάθε μεταμεσονύχτιο «καυγά» μας, πάντα έπαιρνε το πρωί (το πρωί του Λύτρα) τηλέφωνο και έλεγε: Τι κάααανεις, τραβώντας το α με χαρακτηριστικό τρόπο.

Τι να κάνω, ρε Αλέκο!!!
Τι να κάνω!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα