Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου. Η ΠΟΣ πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό.





ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΡΙ.Κ.ΣΙ.

ΑΘΗΝΑ 16/6/2016



Μετά από «παρότρυνση» των Διοικήσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διαπραγμάτευσης για τη ΣΣΕ, το Προεδρείο της ΠΟΣ ζήτησε συνάντηση με το ΤΑΪΠΕΔ.

Δεν συμφωνήσαμε και δεν παραβρεθήκαμε στη συνάντηση, θεωρώντας απαράδεκτο να διαπραγματευόμαστε τη ΣΣΕ με το ΤΑΪΠΕΔ και όχι με τις Διοικήσεις των εταιρειών και την κυβέρνηση. Το παιχνίδι του «καλού» και «κακού» μπάτσου που παίζουν εδώ και καιρό οι Διοικήσεις και η κυβέρνηση, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά στον αγώνα μας και τους διευκολύνει στην άσκηση της αντιλαϊκής και αντισιδηροδρομικής πολιτικής τους.

Τόσο οι Διοικήσεις ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ όσο και η Διοίκηση του ΤΑΪΠΕΔ, είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και υπηρετούν την ίδια καταστροφική πολιτική.

Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ) της ΠΟΣ,
«έπεσε από τα σύννεφα» από τις αποκαλύψεις του κ. Πιτσιόρλα!!!

Παρόλα αυτά, η συνάντηση του Προεδρείου πραγματοποιήθηκε με το κ. Πιτσιόρλα στις 14/6/2016. Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των 3 παρατάξεων, η συνάντηση ήταν σημαντική γιατί σε αυτήν, διαπίστωσαν πράγματα που δεν περίμεναν!!!

Ο κ. Πιτσιόρλας πολύ απλά ξεκαθάρισε την κυβερνητική πολιτική η οποία συνίσταται στα εξής:

1.- Η ΣΣΕ που θα υπογραφεί (πότε;) ανάμεσα στην ΠΟΣ και στις 3 Διοικήσεις, θα ισχύσει μόνο για μερικούς μήνες (!!!) μέχρι να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση. Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η πώληση, ο νέος ιδιοκτήτης θα προχωρήσει σε νέα ΣΣΕ!!!

2.- Έχει γίνει αποδεκτή η προηγούμενη ΣΣΕ και απορρίφθηκαν τα άρθρα 1 και 2 της νέας ΣΣΕ που αφορούν στη «διασφάλιση» των θέσεων εργασίας και του προσωπικού.

3.- Η πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 5 Ιούλη του 2016. Η μεν ΕΕΣΣΤΥ θα ξεπουληθεί σε ALSTHOMSIEMENS η δε ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Ρώσους ή Ιταλούς. Ο κ. Πιτσιόρλας ξεκαθάρισε ότι, έχει πάρει πολιτική κατεύθυνση από την κυβέρνηση!!!

4.- Οι νέες Διοικήσεις των ξεπουλημένων πλέον εταιρειών, θα προχωρήσουν σε νέα οργανογράμματα και το «πλεονάζον» προσωπικό (δεν ξεκαθαρίστηκε αριθμός) θα μεταταχθεί σε άλλους φορείς. Ενημέρωσε δε ότι, στην ΕΕΣΣΤΥ είναι αποφασισμένο να γίνουν 50 νέες προσλήψεις!!!

Η ενημέρωση μας ολοκληρώθηκε από τη νομική σύμβουλο της ΠΟΣ, η οποία ξεκαθάρισε 2 πράγματα:

Α.- Η εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης ήταν γνωστή εδώ και καιρό και κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται.
Β. Σε αποφασισμένη, από το Προεδρείο της ΠΟΣ, συνάντηση της για τη ΣΣΕ με τους νομικούς συμβούλους ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, οι νομικοί σύμβουλοι απέρριψαν όλα τα οικονομικά ζητήματα που είχαν «συμφωνηθεί» από την ΠΟΣ και τις 3 Διοικήσεις!!!

Προς τι, η έκπληξη των παρατάξεων ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΔΙΚΤΥΟ;
Τι από όλα αυτά δεν ήξεραν;
Για ποιο από όλα, δεν τους είχαμε προειδοποιήσει;

Και οι 3 παρατάξεις, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους, διευκόλυναν με τη στάση τους τις Διοικήσεις και την κυβέρνηση, κωλυσιεργώντας και αφήνοντας να περάσει πολύτιμος χρόνος ώστε να φτάσει ο «κόμπος στο χτένι» και να είναι πλέον αργά.

Και οι 3 παρατάξεις έβαλαν μαξιμαλιστικά αιτήματα στη ΣΣΕ, γνωρίζοντας ότι αυτά απαγορεύονται από τη νομοθεσία και για να γίνουν αποδεκτά, θα πρέπει να ανατραπεί η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης. Εργάστηκαν για το σκοπό αυτό; Αντίθετα καλλιέργησαν αυταπάτες σε κλάδους σιδηροδρομικών για παχιά επιδόματα και αυξήσεις, ενώ ήξεραν ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει. Με τον τρόπο αυτό άφησαν να περάσουν μήνες και οι σιδηροδρομικοί να μην ασχολούνται με την ιδιωτικοποίηση που μπορεί να τους πετάξει στο δρόμο, αλλά να κοιτούν πως θα τσιμπήσουν κανένα ευρώ.

Καλλιεργούσαν σκόπιμα το μύθο της εξασφάλισης της εργασίας μέσω της υπογραφής ΣΣΕ, ενώ είναι σε όλους γνωστό, ότι κανένας ιδιώτης δεν δεσμεύεται από καμία ΣΣΕ σε ότι αφορά την επιχείρηση και το προσωπικό της, όταν έχει την κάλυψη της κυβέρνησης. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δείξει τις προθέσεις της εδώ και καιρό.

Με σειρά ανακοινώσεων στις 3/5, 23/5, 27/5 και 1/6 για να αναφερθούμε μόνο στο τελευταίο διάστημα, είχαμε προειδοποιήσει για τις εξελίξεις και είχαμε ζητήσει από το σ.κ. των σιδηροδρομικών να αλλάξει ρότα. Ούτε τότε έγινε, ούτε και τώρα δείχνουν αποφασισμένες να αντισταθούν ουσιαστικά στη λαίλαπα που έρχεται. Ακόμη και τώρα αναμασούν δικαιολογίες, ακόμη και τώρα προχωρούν σε αναποτελεσματικές αποφάσεις για να κρύψουν την άρνηση τους να αντιταχθούν στο ξεπούλημα του σιδηροδρόμου. Ακόμη και τώρα αυτό που προέχει γι αυτούς είναι το μικροπροσωπικό, μικροπαραταξιακό και μικροκλαδικό συμφέρον τους, αποθρασυσμένοι από τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα.

Στο τελευταίο Προεδρείο της ΠΟΣ, ξαναπροτείναμε να προχωρήσουμε άμεσα σε καταλήψεις όλων των σιδηροδρομικών χώρων, για να στείλουμε στην κυβέρνηση και στους αγοραστές το μήνυμα ότι:

Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Ζητήσαμε να μιλήσουν με ειλικρίνεια αυτή τη φορά στους σιδηροδρομικούς, λέγοντας τους την αλήθεια και να τους καλέσουν να στρατευτούν στην ύστατη μάχη, για να υπερασπίσουν τόσο τη δουλειά τους όσο και τη δημόσια περιουσία.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

Το λόγο έχουν οι σιδηροδρομικοί και οι οικογένειες τους!!!

                                                                                                                       ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα