Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το αυγό είναι έτοιμο να σκάσει!!!





Όταν έχει μιλήσει ο μεγάλος Μπρέχτ (όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν μίλησα γιατί …) εμείς ότι και να πούμε, είναι περιττό. Διαβάζουμε, ξαναδιαβάζουμε, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο «ποιητής» και αμέσως αναρωτιόμαστε πότε μας ξέφυγε η κατάσταση από τα χέρια.
Έτσι λοιπόν, κάποτε αυτό το αυγουλάκι έφτασε και  στα δικά μου χέρια. Το κοίταξα, το κράτησα, η αλήθεια είναι ότι η πιο μεγάλη μου επιθυμία ήταν να το πετάξω!  Έτσι κι αλλιώς με τα αυγά δεν τα πηγαίνω καθόλου καλά. Ούτε καν με τα αυγολέμονα. Όποτε μαγειρεύουμε κάποιο φαγητό π.χ. γιουβαρλάκια, λαχανοντολμάδες κ.α. παρόλο που μου αρέσουν, πριν το αυγολέμονο μου βγάζουν στην άκρη μερικά.
Είχα εδώ που τα λέμε και μία μικρή, μία τόσο δα ψευδαίσθηση ότι εκείνο το αυγουλάκι να μην είναι το «αυγό του φιδιού» που λέμε αλλά να ξεπηδήσει κάτι διαφορετικό αλλά κάτι με έτρωγε. Από χαλασμένη ρίζα, τι να βλαστήσει !!! Και η ρίζα ήταν χαλασμένη, μας το είχε δείξει πολλές φορές, είχαν βρωμήσει οι διάδρομοι της Καρόλου!!!
Ήταν και οι σύντροφοι που με πίεζαν: Εσύ όλους θέλεις να τους χειραγωγείς! Άσε τους νέους να αναλάβουν … Ε! ανέλαβαν!!!
Εγωπάθεια, αρχηγιλίκι, νταηλίκι, λαϊκισμός, ομερτά με τους παράγοντες ώστε να μας καλύπτουν τις λέρες μας, γλύψιμο, εργοδοτισμός, κυβερνητισμός, εκβιασμός και ότι χειρότερο έχει δείξει το συνδικαλιστικό κίνημα όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ανταλλαγή mail με το Σπίρτζη, παρέμβαση σε όλα τα διοικητικά θέματα κυρίως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ήδη έχει αποφασιστεί ο Διευθυντής Οικονομικού, διαφωνούν ακόμη στον Διευθυντή Προσωπικού, τους έφτυσαν για τη θέση του Ρετσινά κ.α.) διαμορφώνουν κυκλώματα, βάρδιες, χρόνους κ.α. Ο χειρότερος από αυτούς έφτασε στο σημείο να προτείνει σήμερα στην ΠΟΣ να συνεχίσει την ιδιωτική ασφάλιση στους μηχανοδηγούς με συμμετοχή και των συναδέλφων, ζήτημα που ήταν αν δεν κάνω λάθος στην προηγούμενη ΣΣΕ και είχε καταψηφιστεί από το Δίκτυο!!!
Τώρα το Δίκτυο Σιδηροδρομικών που υποστηρίζεται και από το ΜΕΤΑ (το ακούτε σύντροφοι;;;;)και φυσικά το ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ιδιωτική ασφάλιση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ιδιωτικοποιείται!!!!!!!!!
Λοιπόν, υπάρχουν και άλλα που θα βγούν στη φόρα όλα γιατί είμαι αποφασισμένος αυτή τη φορά να φωνάξω πολύ πιο δυνατά από πριν. Είμαι αποφασισμένος να ψάξω όπου χρειαστεί και να αποκαλύψω όλη τη βρωμιά που κρύβεται πίσω από διάφορα περίεργα αλισβερίσια που έγιναν σε βάρος του σιδηροδρόμου και εξασφάλισαν τη σιωπή.
Το αυγό παραμεγάλωσε και είναι έτοιμο να μας σερβίρει την πραμάτεια του. Θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους και όλους τους πρώην συντρόφους που μέσα από λάθη και παραλείψεις μας, δώσαμε τον έντιμο, τον ωραίο αγώνα που είχε μόνο ιδανικά και αρχές, να μη δώσουν τη δυνατότητα στο φίδι να γεννήσει τον καρπό του. Όσο είναι καιρός ακόμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα