Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ



ΑΘΗΝΑ 28/8/2015


Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες δυστυχώς εδώ χωρίζουν οι πολιτικοί μας δρόμοι.

Αμέσως μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη θέση εργαζομένων, συνταξιούχων, νεολαίας, επαγγελματιών και αγροτών, θα επιτείνει την ύφεση στην οικονομία και θα αλυσοδέσει τη χώρα στο καπιταλιστικό άρμα της Ε.Ε.,  ο πρωθυπουργός εντελώς αιφνιδιαστικά αγνοώντας για μία ακόμη φορά το κόμμα του και ενώ εκκρεμεί μετά από δική του πρόταση, σύγκλιση εκτάκτου συνεδρίου για το τέλος του Σεπτέμβρη, προκήρυξε εθνικές εκλογές.

Η απόφαση αυτή, συνέχεια της προσωποκεντρικής και αρχηγοκεντρικής τακτικής που ακολουθεί ο πρωθυπουργός από την υπογραφή της συμφωνίας στις 20/2/2015 μέχρι σήμερα, ολοκλήρωσε την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από ένα κινηματικό, ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς σε ένα κεντροαριστερό κόμμα διαχείρισης της μνημονιακής εξουσίας. Το σύνθημα καμία «θυσία για το ευρώ» αντικαταστάθηκε από το «με κάθε θυσία (του λαού) μέσα στο ευρώ» και δεν δόθηκε ποτέ η δυνατότητα στο λαό να συζητήσει με σοβαρότητα την πιθανότητα εναλλακτικής λύσης εξόδου από την κρίση.

Επειδή η αριστερά δεν μπορεί παρά να είναι πάντα με το μέρος του λαού και της λαϊκής τάξης έχοντας ως στρατηγικό της στόχο το σοσιαλισμό.

Επειδή πρέπει να δεσμεύεται ηθικά από αυτά που έχει πει.

Επειδή, μετά από 5,5 χρόνια μνημονιακών πολιτικών που ρήμαξαν τη χώρα και εξαθλίωσαν τους εργαζόμενους, δεν μπορεί να έχουμε την αυταπάτη ότι θα λυθούν τα προβλήματα μας μέσα από ένα τρίτο μνημόνιο.

Επειδή, η αριστερά δε μπορεί να έχει ως άμεσο πρόταγμα παρά μια εναλλακτική πολιτική απέναντι στα μνημόνια και στη λιτότητα, που θα βασίζεται στην κατάργηση των μνημονίων, στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και την επαναφορά στο δημόσιο των πρώην ΔΕΚΟ, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση που είναι φανερό ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί εντός των ορίων της ευρωζώνης.

Επειδή έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε και να υπηρετήσουμε το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας της 5ης Ιούλη απέναντι στα μνημόνια και στα τελεσίγραφα Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Αποχωρούμε από το ΣΥΡΙΖΑ όχι όμως και από το διαρκή πολιτικό, κοινωνικό και κινηματικό αγώνα.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

ΓΕΩΡΓΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ
Μέλος Ο.Μ. Αγίων Αναργύρων - Καματερού
ΓΕΩΡΓΕΛΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Μέλος Ο.Μ. Αγίων Αναργύρων - Καματερού
ΔΗΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μέλος Ο.Μ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Σύμβουλος Περ. Αττικής
ΜΕΡΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
Μέλος Ο.Μ. Αγίων Αναργύρων - Καματερού
ΜΠΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μέλος Ο.Μ. Αγίων Αναργύρων - Καματερού
ΣΑΠΟΥΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μέλος Ο.Μ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Πρώην μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ
ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
Μέλος Ο.Μ. Αγίων Αναργύρων - Καματερού
ΣΦΥΡΟΕΡΑΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
Μέλος Συντονιστικού Ο.Μ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού
ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Μέλος Ο.Μ. Αγίων Αναργύρων - Καματερού
ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Μέλος Συντονιστικού Ο.Μ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού
ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μέλος Συντονιστικού Ο.Μ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού
ΤΟΥΡΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Μέλος Ο.Μ. Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα