Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΕΡΥΣΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΤΩΡΑ … ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ!!! ΠΡΙΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΩΡΑ … ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ!!!



Όταν το 4% γίνεται 27%, όλα αλλάζουν και μοιάζουν μακρινά


Θα μου πείτε … στη ζωή όλα γίνονται. Μπορεί, ως πολίτης, τον ένα χρόνο να καταγγέλλεσαι ως τρομοκράτης, γδάρτης και παλουκοκαύτης και να διαπομπεύεσαι δημόσια και τον άλλο χρόνο … να είσαι σύντροφος αγαπητός!!!

Μπορεί, ως πολιτικός χώρος, τον ένα χρόνο να καταγγέλλεσαι ως επικίνδυνος για την τάξη (!!!) και τη δημοκρατία (!!!) και τον άλλο χρόνο, να είσαι η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την κρίση!!! Στη ζωή και κυρίως στη νέα Ελλάδα, όλα επιτρέπονται, αρκεί να τοποθετείσαι με βάση το ατομικό σου μικροσυμφέρον.

Αφορμή γι αυτές τις σκέψεις μου έδωσαν, τα τεκταινόμενα τους τελευταίους μήνες και ειδικά μετά τις εκλογές του Μάη. Ορισμένοι πιο διορατικοί, είχαν αρχίσει την προσέγγιση νωρίτερα, πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πλέον προσφωνούνται  δημόσια: ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!! από όλους εκείνους που τους αποκαλούσαν τρομοκράτες κ.α.

Ξαφνικά ζούμε σε μια κοινωνία όπου, όποιος δεν ανήκει πολιτικά στο ΚΚΕ ή στη Χρυσή Αυγή, δηλώνει … ΣΥΡΙΖΑ. Προσπάθησα να εξηγήσω αυτό το φαινόμενο, μέσα από τις παροιμίες:

*  Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι.
* Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς.
* Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη.
* Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα.
* Κάνεις το χωριάτη φίλο; Κράτα και κομμάτι ξύλο.
* Συμπεθέροι και κουμπάροι, τον πρώτο χρόνο έχουν τη χάρη.
* Σε ξένο φαΐ αλάτι να μη ρίχνεις.
* Ψόφησε το βόδι μας, πάει η κολιγιά μας.
* Από κακή κολοκυθιά, ούτε κολοκυθόσπορο.
* Η τιμή τιμή δεν έχει και χαρά στον που την έχει.
* Κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα.
* Κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
* Κοντά στο βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα.
* Με στραβό σαν κοιμηθείς, το πρωί θ’ αλληθωρίζεις.
* Δίχως κέρδη κέρατα, δίχως πομπές κουδούνια.
* Καλόμαθε η γριά στα σύκα και εμπαινόβγαινε κι εζήτα
* Βάλτε τώρα που γυρίζει!
* Ό,τι πάρει η νύφη στην καβάλα.
* Γιούρια στον ταβλά με τα κουλούρια.
* Δώσε και μένα μπάρμπα!

… αλλά δεν νομίζω ο σοφός λαός να προέβλεψε τόση υποκρισία. Δεν αναφέρομαι φυσικά στον απλό κόσμο, του οποίου οι επιλογές έχουν τελείως διαφορετικά κριτήρια. Πάντοτε πίστευα και το πιστεύω και σήμερα ότι ο λαός ψηφίζει πάντα σοφά, ακόμη και όταν δεν συμφωνώ εγώ.

Αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο σε όσους, αιρετούς ή διορισμένους, μέσα από θεσμική ή δημόσια θέση, εξυπηρέτησαν το μικροσυμφέρον τους, το συμφέρον του κόμματος ή των «ημετέρων» τους και όχι το συμφέρον της κοινωνίας. Είτε βούτηξαν το «δάκτυλο στο μέλι» είτε όχι, αποτέλεσαν (μαζί με τα ΜΜΕ) τον πολιορκητικό κριό του συστήματος που διέλυσε την κοινωνία. Κανένα κόμμα όσο δυναμικό και αν είναι, κανένας ηγέτης όσο χαρισματικός κι αν είναι, δεν μπορεί να υποτάξει στα σχέδια του ένα ολόκληρο λαό, χωρίς τις στρατιές των «προθύμων».

Σε όλους αυτούς αναφέρομαι που μύρισαν κρέας και άρχισαν να γλύφουν και να γλείφονται.

Είναι όλοι ίδιοι; Όχι, κατηγορηματικά όχι. Ανάμεσα τους υπάρχουν πράγματι πολλοί που διαφοροποιήθηκαν και αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια μαζί με αριστερές, ριζοσπαστικές και κινηματικές δυνάμεις να ανατρέψουν την κατάσταση, υπηρετώντας την κοινωνία και όχι το προσωπικό τους συμφέρον. Αυτοί είναι γνωστοί. Έχουν καταγραφεί στα πεζοδρόμια, έχουν ψεκαστεί από τα ΜΑΤ.

Τον τελευταίο καιρό, δέχομαι (από καλοπροαίρετους και κακοπροαίρετους συνδημότες) ερωτήσεις σχετικά με την προσχώρηση ή μη, στελεχών, δημοτικών συμβούλων κ.α. του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ. Πήρατε κι αυτόν; Γράφτηκε και ο άλλος; Θα κατεβάσετε Δήμαρχο τον τάδε;

Οι ερωτήσεις είναι στο σύνολο τους επικριτικές, αφού τα ονόματα που ακούγονται ανήκουν στο σύνολο τους στην κατηγορία των «προθύμων», δηλαδή όλων εκείνων που τα τελευταία χρόνια από πολιτικές ή αυτοδιοικητικές θέσεις, υπηρέτησαν τα μνημόνια, τον Καλλικράτη και γενικά τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και σια, που οδήγησαν το λαό στην εξαθλίωση.

Ανήκουν σε εκείνους που αύξησαν υπέρογκα τα δημοτικά τέλη, επέβαλλαν τροφεία σε οποιαδήποτε δωρεάν παροχή, εγκληματούν με την εμπορευματοποίηση του Πάρκου Τρίτση, υποβάθμισαν το περιβάλλον με την κοπή εκατοντάδων δέντρων προκειμένου να γίνουν τα εργοτάξια του Μπόμπολα, που άφησαν την πόλη στην τύχη της, που … που … θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες αντιλαϊκά και αντιπεριβαλλοντικά έργα τους.

Όλοι αυτοί, μέχρι τώρα δεν αποστασιοποιήθηκαν ούτε μία ίντσα από τα έργα που διέπραξαν. Δεν διαχώρισαν έμπρακτα τη θέση τους από τις πολιτικές αυτές, παραμένουν στις θέσεις τους και απλώς … προετοιμάζουν το μέλλον τους, αδιαφορώντας για την κοινωνία που χειμάζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων – Καματερού πρέπει να πάρει θέση. Ξεκάθαρη ώστε να μην μπορεί να παρανοηθεί. Έχει ευθύνη απέναντι σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια έδιναν μαζί του μάχες, αλλά έχει ευθύνη απέναντι και σε αυτούς που τον στηρίζουν σήμερα με ανιδιοτέλεια, να ξεκαθαρίσει, με ποιους θέλει να πάει και ποιους θέλει να αφήσει … στη μοίρα που οι ίδιοι επέλεξαν και υπηρέτησαν.

Παναγιώτης Τερζόγλου
«Σύντροφος» του ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα