Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κι εγώ … ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ!!! Κι εγώ είμαι … κατά του μνημονίου!!!





















ΑΘΗΝΑ 17/7/2012

Κάποτε, πριν πολλά πολλά χρόνια, στα χρόνια της έντονης πολιτικοποίησης, ήταν της «μόδας» να είσαι στην ΚΝΕ ή στο Ρήγα Φεραίο. Όσους νέους γνώριζες ήταν ή σε κάποια οργάνωση από τις δύο ή σε κάποια άλλη της «εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς». Όσοι συμμετείχαν σε αυτές, αποκτούσαν αυτομάτως κάποια αίγλη στους υπόλοιπους. Σε κάποιους άλλους βέβαια προκαλούσαμε φόβο αλλά, αυτό είναι άλλο ανέκδοτο.

Σήμερα, έγινε «μόδα» ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και το μνημόνιο. Μετά και τις εκλογές του Ιούνη, όλοι έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ!!! Και είναι τόσοι πολλοί που αν αθροιστούν, οδηγούν σε ποσοστά πολύ πάνω του 27%. Είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Δεν ισχυρίζομαι ότι όλοι αυτοί λένε ψέματα. Υπάρχει ένα 27% του ελληνικού λαού που πράγματι ψήφισε. Οι υπόλοιποι; Γιατί από όσους συναντώ, μόνο όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ή ΚΚΕ το δηλώνουν; Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι υπόλοιποι, ή μετάνιωσαν που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και με τη δήλωση τους προσπαθούν να το διορθώσουν ή ψήφισαν κάποιο άλλο κόμμα και ντρέπονται να το πούν.

Το ζήτημα όμως δεν είναι ούτε οι μεν ούτε οι δε.

Το ζήτημα είναι, όλοι αυτοί οι χρυσοκάνθαροι, όλοι όσοι έμαθαν τόσα χρόνια να «σιτίζονται στο πρυτανείο» και τώρα προσπαθούν ως γυμνοσάλιαγκες να πάρουν θέση στη νέα κατάσταση που δημιούργησαν οι εκλογές του Ιούνη. Ο παλιός μεταπολιτευτικός κόσμος τελείωσε, τα πολιτικά γαλάζια και πράσινα τζάκια καταδικάστηκαν ή απαξιώθηκαν και ο ελληνικός λαός αποφάσισε με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μπαίνοντας στα δύσκολα, να ξανακερδίσει και τη χαμένη του αξιοπρέπεια.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, οι «πρόθυμοι» των περασμένων δεκαετιών και αναφέρομαι σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ (και της ΠΑΣΚ), της Ν.Δ. (και της ΔΑΚΕ), αλλά και σε κάποιους «αριστερούς», προσπαθούν να πάρουν θέση στο νέο (κατά την άποψη τους) μοίρασμα της εξουσίας. Έτσι, δε διστάζουν από τη μια να δηλώνουν ότι ψήφισαν ή στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αλλά από την άλλη έδωσαν μάχες για να επικρατήσει το κόμμα τους (Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ). Πώς συμβιβάζονται όλα αυτά, μόνο εκείνοι το ξέρουν. Μπορούμε κι εμείς να το εξηγήσουμε αλλά η εξήγηση δεν τους τιμάει καθόλου.

Το ίδιο γίνεται και με το μνημόνιο. Από τη μία π.χ., έβγαζαν πύρινους ακροδεξιούς λόγους προκειμένου να υπερψηφιστεί η Ν.Δ. ή δούλευαν παρασκηνιακά για το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη τα καλούν να μην εφαρμόσουν το μνημόνιο. Ορισμένοι παρουσιάζονται έκπληκτοι ως να μην ήξεραν (και να το αντιλαμβάνονται τώρα) τι πολιτικές στήριζαν και στηρίζουν πολιτικά στελέχη όπως η Πιπιλή, ο Ντινόπουλος, ο Μητσοτάκης ακόμη ακόμη και ο Σαμαράς!!!

Το αποκορύφωμα είναι η απαίτηση της ΔΑΚΕ-ΟΣΕ από τον κ. Σαμαρά, να εκπληρώσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις!!!! Δηλαδή; Ας πάρουμε για παράδειγμα τον ΟΣΕ και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα και σε κάθε τόνο, ότι ο ΟΣΕ θα ιδιωτικοποιηθεί. Επειδή δε, είναι και απατεώνες, τελευταία χρησιμοποιούν (ο Σαμαράς και οι όμοιοι του) και τον όρο «λειτουργικό τμήμα» θέλοντας να πούν ότι δεν ιδιωτικοποιείται όλος αλλά μόνο αυτό το τμήμα. Μέγιστη απάτη γιατί (με λίγα λόγια) χωρίς «λειτουργικό τμήμα» δεν μπορεί να υπάρξει ΟΣΕ.
Αυτά απαιτούν από τον κ. Σαμαρά να εφαρμόσει; Θα μπορούσα να φέρω και άλλα παραδείγματα, όμως νομίζω ότι αυτό αρκεί.

Θα μου πει όμως κάποιος!!! Εντάξει ρε φίλε, αυτοί όμως δεν ζήτησαν να έρθουν στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ!!! Σωστό κι αυτό.

Λίγο πριν και περισσότεροι μετά τις εκλογές, δεκάδες στελέχη, μεγαλοστελέχη, συνδικαλισταράδες, golden boys και γενικά όλοι αυτοί που στήριξαν το εκσυγχρονιστικό έργο του κ. Σημίτη, αλλά και μετά την εθνοσωτήρια κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, ανακάλυψαν την αριστερή τους «φλέβα» και τριγυρνάν γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προκειμένου να πάρουν το «κατιτίς» τους. Ο καθένας φυσικά για διαφορετικό λόγο. Έχουν αρχίσει μάλιστα να προβάλλουν δειλά δειλά και αξιώσεις, όπως: είμαστε η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ άρα πρέπει να έχουμε και λόγο.

Όλοι αυτοί δεν έχουν καμία θέση στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Ειδικά οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, καταλαβαίνουν τι λέω.

Να πάρουμε και άλλο ένα παράδειγμα. Μετά από εκδιώξεις, έμμεσες απολύσεις και αναίτιες συνταξιοδοτήσεις, στο σιδηρόδρομο έχουμε μείνει περίπου 3.200 εργαζόμενοι. Επειδή στη συντριπτική μας πλειοψηφία έχουμε πάνω από 25 χρόνια υπηρεσία, γνωριζόμαστε ΟΛΟΙ καλά, μα πάρα πολύ καλά. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να εγγραφούν στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ (τουλάχιστον με τη δική μας σύμφωνη γνώμη) όλοι αυτοί που περιέγραψα και γνωρίζουμε πολύ καλά.

Δεν αναφέρομαι φυσικά στους απλούς εργαζόμενους οι οποίοι έκαναν την μία ή την άλλη πολιτική επιλογή, που ψήφιζαν το ένα ή το άλλο κόμμα. Αναφέρομαι σε αυτούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια, από θέσεις ευθύνης υπηρεσιακές ή συνδικαλιστικές, υπηρέτησαν ή έδειξαν ανοχή στη διάλυση του ΟΣΕ, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τον εξανδραποδισμό των σιδηροδρομικών, τις πελατειακές σχέσεις, τον εκβιασμό και τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων των εργαζομένων. Όλους αυτούς που οι σιδηροδρομικοί τους έχουν καταδικάσει, δεν θα τους δώσουμε άλλοθι ούτε συγχωροχάρτι.

Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν ότι ο ελληνικός λαός έγινε πιο σοφός. Ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει σελίδα απεμπλακόμενος από το νεοφιλελεύθερο και διεφθαρμένο παρελθόν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Όπως έχει πει ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας: όσους διώχνει ο λαός από την πόρτα, δε θα τον βάζουμε εμείς από το παράθυρο!!!

Παναγιώτης Τερζόγλου
Σιδηροδρομικός
ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/ΟΣΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα