Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!!! (ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ)


Παρόλο που σήμερα χαρακτηρίζεται ως «κωλοτούμπας», ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης, η «κωλοτούμπα» πάντα ήταν συνυφασμένη (αρκεί να ανατρέξουμε στα πρώτα συνθήματα του κινήματος) με το ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια την ΠΑΣΚ. Τον τελευταίο καιρό και αρκετοί βουλευτές (π.χ. Ρομπόπουλος) διεκδικούν τον τίτλο.

Έτσι και η πρόσφατη απόφαση αποχώρησης, των εκλεγμένων με την πράσινη σημαία του ΠΑΣΟΚ (και τη λυσσαλέα στήριξη πρωτοκλασάτων υπουργών και βουλευτών του) συνδικαλιστών της ΠΑΣΚ, είναι μία ακόμη κωλοτούμπα τους. Εννοείται ότι δεν θα είχε αντίρρηση κανείς αν αυτή η κωλοτούμπα ήταν ειλικρινής.

Με την απόφαση τους αυτή, με την οποία κλείνουν την πράσινη ομπρέλα που είχαν ανοίξει για την  «προστασία», δηλαδή για την ψήφο των σιδηροδρομικών, δηλώνουν ότι αποχωρούν από το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Όχι από το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου, όχι από το ΠΑΣΟΚ της διάλυσης του ασφαλιστικού, όχι από το ΠΑΣΟΚ της διάλυσης της Παιδείας και της Υγείας, ούτε από το ΠΑΣΟΚ του ν.3891/2010 που διέλυσε τον ΟΣΕ και θεσμοθέτησε τις απολύσεις των σιδηροδρομικών. Ούτε κάν από το ΠΑΣΟΚ της ΣΣΕ που θεσμοθέτησε την «προσωρινή διαφορά» δίνοντας άλλοθι στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Όχι, από εκείνο το ΠΑΣΟΚ δεν αποχώρησαν και δεν αποχωρούν ούτε σήμερα. Άλλωστε εκείνο το ΠΑΣΟΚ τους βόλευε όλους!!!

Δεν αποχώρησαν ούτε από το ΠΑΣΟΚ της βίας και της καταστολής όπως κορυφώθηκε στις 28 Ιούνη. Δεν αποχώρησαν ούτε από το αστυνομικό ΠΑΣΟΚ που έφερνε στους εργαζόμενους περίεργους συνειρμούς, όπως π.χ. με τη χούντα!!!

Από εκείνο το ΠΑΣΟΚ δεν αποχώρησαν γιατί είναι δεμένοι συναισθηματικά μαζί του, όπως λένε με τη συνηθισμένη ξεδιαντροπιά τους στην ανακοίνωση. Όταν εκδιώκονταν από τον ΟΣΕ 1.400 έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του, όταν έκλεινε το 1/3 του δικτύου, όταν εγκαταλείπονταν το δίκτυο και η ασφάλεια της κυκλοφορίας στο έλεος του θεού, όταν … όταν … όταν … εκείνοι (δηλαδή, η ηγεσία της ΠΑΣΚ-Σ) δεν αντιδρούσαν γιατί … ήταν δεμένοι συναισθηματικά με το ΠΑΣΟΚ(;;;;;).

Αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το σημερινό ΠΑΣΟΚ που καταρρέει και κρέμεται από μία κλωστή. Αποχωρούν από ένα κόμμα που τα στελέχη του λοιδωρούνται σε κάθε τους εμφάνιση. Αποχωρούν από το σημερινό ΠΑΣΟΚ γιατί όπως κυνικά προβλέπουν: όταν οι ανάγκες της κοινωνίας ξεπεράσουν την ηθική της, τότε ο θεός να βάλει το χέρι του για όσα θα συμβούν.

Γιατί δεν είναι ειλικρινείς;  Γιατί όπως φάνηκε και από τις σημερινές τους (13/10/2011) τοποθετήσεις στη Διοίκηση της ΠΟΣ:

1.- Ακόμη και τώρα διστάζουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους. Διστάζουν να εκστομίσουν έστω και μία λέξη αυτοκριτικής. Δεν έχουν το ανάστημα να ζητήσουν συγνώμη από τους σιδηροδρομικούς για τα εγκληματικά τους λάθη και παραλείψεις.

2.- Ακόμη και τώρα δεν συνδέουν αυτή τους την απόφαση με γενικότερες πολιτικές και συνδικαλιστικές εξελίξεις. Διατηρούν τις θεσούλες που τους πρόσφερε απλόχερα ο «πράσινος ήλιος» και δεν δρομολογούν εξελίξεις που θα δυναμώσουν το κίνημα των σιδηροδρομικών ώστε να αντισταθεί αποτελεσματικά στην πράσινη λαίλαπα.

Εάν το έκαναν, θα έπειθαν. Τώρα …

Τερζόγλου Παναγιώτης
Σιδηροδρομικός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα