Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΣ (ΠΑΣΚ)!!!

 Πριν λίγες ημέρες ο Ταμίας της ΠΟΣ συνάδελφος Μόρφης, απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με το εάν διατηρούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα μετά τη μεταφορά τους σε νέα θέση, απαντούσε μέσω του blog των σιδηροδρομικών ως εξής:

«1.Και στη νέα θέση διατηρείται το δικαίωμα της συνταξιοδότησης με 35 χρόνια Χ.Ο.Η
2.Οι μεταφερόμενοι εξακολουθούν να υπάγονται στα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης του φορέα από τον οποίο μεταφέρονται. (Ν.3891, άρθρο 16, παρ. 9 δ.)».

Προχθές στο blog «σιδηροδρομικά νέα» δημοσιεύτηκε συνέντευξη στο ΕΘΝΟΣ του Προέδρου της ΠΟΣ συνάδελφου Λεβέντη, που για το ίδιο θέμα είπε τα εξής:

«Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, μεγάλος είναι ο αριθμός των υπαλλήλων που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και επιθυμούν να αποχωρήσουν από τον Οργανισμό και άλλων που το επόμενο εξάμηνο πρόκειται να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ειδικότερα, όπως είπε, 400 άτομα έχουν καταθέσει αίτηση για σύνταξη, αριθμός ασυνήθιστα μεγάλος, ενώ άλλα 250 άτομα πρόκειται να τα κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το προσεχές εξάμηνο. Όσον αφορά στους τελευταίους, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΣ, το προεδρείο έχει έλθει ήδη σε επαφή με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γ. Κουτρουμάνη, ώστε να μην μεταταγούν και χάσουν ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών.»

Τώρα … εάν οι μεταφερόμενοι διατηρούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα τους, όπως ισχυρίζεται ο συνάδελφος Μόρφης, τι νόημα έχει να τρέχει το Προεδρείο της ΠΟΣ (ήταν και οι άλλες παρατάξεις;) σε αυτόν τον απατεώνα τον Κουτρουμάνη για να πάρει διαβεβαιώσεις ότι οι μεταταγέντες (;) δεν θα χάσουν ασφαλιστικά δικαιώματα;

Έχω μιλήσει κατ΄επανάληψη για το παιχνίδι που έπαιζαν όλα αυτά τα χρόνια και παίζουν και σήμερα τα στελέχη της ΠΑΣΚ είτε ως συνδικαλιστές είτε ως «πρόθυμοι» υπάλληλοι του Ρέππα, όπως αυτοί που έχουν μετακομίσει στο Υπουργείο Υποδομών και «περιποιούνται» τις αιτήσεις των συναδέλφων τους.

Οι σιδηροδρομικοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτούς. Πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα γιατί δυστυχώς … και αυτά κινδυνεύουν από την ακροδεξιά κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και των υποστηρικτών του.

ΑΘΗΝΑ 4/1/2011
Παναγιώτης Τερζόγλου
Σιδηροδρομικός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα