Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΕΡΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ...

ΤΕΛΙΚΑ … ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ;

Όπως μου είπε ένας δάσκαλος (εγώ δεν είμαι), ο «διάλογος» είναι αρσενικό ουσιαστικό και σημαίνει: συζήτηση, ανάμεσα σε πρόσωπα ή ομάδες, όπου ο καθένας από τους συνομιλητές παίρνει εναλλάξ το λόγο για να διατυπώσει, με σχετική συντομία, την άποψη του πάνω σε κάποιο θέμα.

«Διάλογος» επίσης είναι, τα λόγια που ανταλλάσσουν τα πρόσωπα σε ένα λογοτεχνικό, θεατρικό η κινηματογραφικό έργο, αλλά και κάποιο φιλοσοφικό ή λογοτεχνικό έργο, στο οποίο η ανάπτυξη του θέματος γίνεται με ερωταποκρίσεις ανάμεσα σε διάφορα πρόσωπα.

Υπάρχουν διάφοροι, «διάλογοι». Οι κοινωνικοί, πολιτισμικοί, εκκλησιαστικοί. Αυτοί που γίνονται ανάμεσα σε χώρες, οι προσυνεδριακοί, οι προσχηματικοί. Οι «διάλογοι» αποπροσανατολισμού, ο «διάλογος» απάτη ή από μηδενική βάση. Οι νεκρικοί, εταιρικοί, ενάλιοι κ.α. διάλογοι του Λουκιανού, το Συμπόσιο κ.α.

Πολλές φορές ο «διάλογος» συγχέεται με τη «διάλεξη» ή ακόμη χειρότερα με το «διάγγελμα» (επίσημη ανακοίνωση που εκδίδεται από μια αρχή και που απευθύνεται στο σύνολο του λαού για θέματα μεγάλης σπουδαιότητας).

Παίρνοντας την αφορμή από την τελευταία ανακοίνωση της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ, για ποιο «διάλογο» μιλάμε άραγε; Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Προσκάλεσε ο Δήμαρχος τους επικεφαλείς (;) των Δημοτικών παρατάξεων (οι οποίοι με εξαίρεση τον επικεφαλής της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ συμμετέχουν και στο Δημοτικό Συμβούλιο) και τους ανεξάρτητους (;) Δημοτικούς Συμβούλους για να συζητήσουν διάφορα ζητήματα όπως, τη μελέτη για το κυκλοφοριακό, το στρατόπεδο 301, το πάρκο «Α. Τρίτσης» και το … παλαιστινιακό.

Μπορεί αυτό να είναι πρόσκληση δε «διάλογο» όπως τεχνηέντως καλλιεργείται;

1.- Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμαρχος μέσω Διαγγέλματος ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου με το Υπουργείο Μεταφορών και τον ΟΣΕ για τα έργα που γίνονται εντός των Αγίων Αναργύρων. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται αρκετές κυκλοφοριακές αλλαγές (πεζοδρομήσεις δρόμων κ.α.). Αυτές οι αλλαγές δεν βασίζονται (όπως ομολογεί και ο ίδιος ο Δήμαρχος) σε κυκλοφοριακή μελέτη που να αφορά συνολικά το Δήμο Αγίων Αναργύρων.

Εάν η συνάντηση ήταν για να προταθούν μερικές πεζοδρομήσεις (ή άλλες αλλαγές) ακόμη, τότε καλά έκανε η ΑΠΟΔΡΑΣΗ και αποχώρησε.
Στο μνημόνιο-διάγγελμα του Δημάρχου που υπεγράφη στις 3 Νοέμβρη του 2008, προβλέπεται η υποχρέωση της ΕΡΓΟΣΕ να υποβάλλει κυκλοφοριακή μελέτη. Αλήθεια, δική της υποχρέωση είναι; Τους κοροϊδέψαμε;

Εάν αυτές οι αλλαγές δεν επιβάλλονται από τα πορίσματα έγκυρης κυκλοφοριακής μελέτης, τότε τα συμπεριλαμβανόμενα στο μνημόνιο, ποιανού προτάσεις είναι;

Ανάθεση στο Πολυτεχνείο εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης συνολικά για το Δήμο Αγίων Αναργύρων στην οποία να συμπεριληφθούν και τα έργα του ΟΣΕ στο Δήμο μας είναι η μόνη έγκυρη και αξιόπιστη λύση. Και αυτό δεν είναι προϊόν διαλόγου. Είναι γενναία πολιτική απόφαση στην αρμοδιότητα του Δήμιου. Θα την πάρει;

2.- Αποχώρηση στρατοπέδου 301. Από την εποχή του Δημάρχου Αποστόλου (διορθώστε με εάν κάνω λάθος) μπήκε ζήτημα αποχώρησης του στρατοπέδου αφού έτσι κι αλλιώς, έχει υποβαθμιστεί η λειτουργία του.

Το ζήτημα σήμερα δεν είναι να κάνουμε διάλογο (ή ακόμη και δημοψήφισμα) εάν συμφωνούμε (αλήθεια, διαφωνεί κανείς;) με την αποχώρηση του ή όχι αλλά, εάν με μπροστάρη το Δήμαρχο και όλες τις Δημοτικές παρατάξεις, θα ξεκινήσουμε δυναμικές δράσεις για να αναγκάσουμε το Κράτος να πάρει τη δύσκολη απόφαση.

Μην μας διαφεύγει ότι οι διάφοροι «Βωβοί» καιροφυλακτούν και όσο δεν αναλαμβάνουμε δράση εμείς, θα αναλάβουν αυτοί.

3.- Για το πάρκο «Α. Τρίτσης» υπάρχει ομόφωνη (μετά από πρόταση της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

Στο διάστημα αυτό μεσολάβησαν διάφορες πρωτοβουλίες (στις οποίες συμμετείχε και ο Δήμαρχος) οι οποίες τελικά εγκαταλείφθηκαν. Σήμερα το διακύβευμα ποιο είναι;

4.- Είναι τουλάχιστον άστοχο, ένα κορυφαίο ζήτημα όπως το παλαιστινιακό να γίνεται αντικείμενο ατζέντας συζήτησης παραγόντων.

Η διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν το Δήμο είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που πλειοψήφησε με βάση τον εκλογικό νόμο. Από εκεί και πέρα εάν η συγκεκριμένη πλειοψηφία είναι υπέρ της Άμεσης Δημοκρατίας, όπως την εφάρμοσε και ο Μανώλης Γλέζος στην Απείρανθο … ιδού η Ρόδος. Καθαρά και ξάστερα.

Κατά τη γνώμη μου, η ΑΠΟΔΡΑΣΗ πρέπει να συμμετέχει μόνο σε διαλόγους που θα γίνονται μπροστά στους Δημότες και να στηρίζει όσες αποφάσεις παίρνονται μέσα από λαϊκές συνελεύσεις.

Τα υπόλοιπα για διαλόγους και συνεργασίες, είναι φτηνά φληναφήματα που δεν πρέπει να μας αφορούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το τραγούδι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Χρόνια στα εργοστάσια πάνω στις μηχανές σίδερα και ιδρώτας η πραμάτεια μας, ηλεκτρολόγοι εφαρμοστές και λεβητοποιοί με τη σειρά μαζί με τα μεράκια μας Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Στις αποθήκες στους σταθμούς επάνω στα κλειδιά να φύγει η ταχεία με ασφάλεια, χτες αποχαιρετήσαμε με δάκρυα το Στρατή είπε πως θα γυρίσει στην Αττάλεια. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά. Πάντα με χιόνια και βροχές το τρένο προχωρά χαράζει το ταξίδι μέσα στ΄ όνειρο, με ελεγκτές, με συνοδούς και μηχανοδηγούς νάχουνε τη ζωή τους πάντα όμηρο. Τώρα έφεδροι πρώτοι στη γραμμή στην ΕΝΟΤΗΤΑ είν΄ η δύναμη, όλοι μια γροθιά, πίσω αν δεν γυρνά ο εργάτης πάντα θα νικά.

ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Active Member - Ο βλάκας με τα χίλια πρόσωπα